Αν είσαι η Λίβερπουλ… δεν τα παρατάς ποτέ!

Μπορεί οι ελπίδες της για κατάκτηση του πρωταθλήματος και μετέπειτα και του quadruple να είναι λιγοστές, ωστόσο, αυτή η Λίβερπουλ δεν σκέφτεται ούτε στιγμή να τα παρατήσει και να επικεντρωθεί στις υπόλοιπες διοργανώσεις που διεκδικεί.



Αν είσαι η Λίβερπουλ… δεν τα παρατάς ποτέ!

Τι κι αν βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 3ο λεπτό; Ο Μάτιπ έφερε το παιχνίδι με την Άστον Βίλα στα ίσια στο 6’ και από τότε όλη η Λίβερπουλ πολιορκούσε την άμυνα των «χωριατών». Με τον Κώστα Τσιμίκα να αντικαθιστά για ακόμη μία φορά επάξια τον Ρόμπερτσον, όντας και ο πιο παραγωγικός παίκτης στο Βίλα Παρκ, οι «ρεντς» πήραν τεράστια νίκη με 2-1 απέναντι στην ομάδα του Στίβεν Τζέραρντ και πλέον περιμένουν μία γκέλα της Μάντσεστερ Σίτι απόψε στο Μολινό.

Πολλοί ήταν αυτοί που σκέφτηκαν πως η ισοπαλία με την Τότεναμ την περασμένη εβδομάδα ήταν το τελειωτικό χτύπημα στα όνειρα της Λίβερπουλ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ωστόσο, μοιάζει να μην συμβαίνει κάτι τέτοιο ανάμεσα στις τάξεις του συλλόγου.

Από τους παίκτες μέχρι και τους φροντιστές, υπάρχει ακόμη η ελπίδα πως η Σίτι θα «πετάξει» βαθμούς στη συνέχεια και το πρωτάθλημα θα κριθεί στο νήμα και για αυτό τον λόγο παλεύουν μέχρι τελικής πτώσης.

Αυτό κάνουν από την αρχή της χρονιάς στην Λίβερπουλ. Πόσο μάλλον από τον Ιανουάριο και έπειτα, που μείωσαν μία διαφορά 14 βαθμών από τους «πολίτες». Ακόμα και με την προοπτική ενός πιθανού τρεμπλ, οι «ρεντς» δεν μοιάζουν ικανοποιημένοι και το αποδεικνύουν στο γήπεδο σε ολόκληρη τη σεζόν.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έχει βρεθεί αρκετές φορές πίσω στο σκορ, ωστόσο, είναι και αυτή που έχει μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς (14) όταν βρίσκεται σε μία τέτοια κατάσταση, είτε παίρνοντας έναν πολύτιμο βαθμό είτε ανατρέποντας εντελώς το σκορ όπως και το βράδυ της Τρίτης στο Βίλα Παρκ.

Ο δρόμος για το τέλος είναι μακρύς, οι αγώνες πολλοί και το όνειρο για το quadruple παραμένει ζωντανό για όλους στο Άνφιλντ. «Η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς» και η Λίβερπουλ τόλμησε να πιστέψει σε κάτι που δεν έχει πετύχει κανείς άλλος στην Αγγλία και ακόμη και να μην το καταφέρει, γνωρίζει ότι πάλεψε με όσες δυνάμεις είχε για αυτό.

Στράτος Μαρίνος