Με ανατροπή πάει μέχρι τέλους για τον τίτλο η Λίβερπουλ (vids)

Με το 5ο γκολ του Μανέ σε 5 επισκέψεις στο «Βίλα Παρκ», η Λίβερπουλ έφτασε στο 2-1 με ανατροπή απέναντι στην Άστον Βίλα για να ισοφαρίσει προσωρινά την Σίτι στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ και να πάει μέχρι τέλους την υπόθεση της κατάκτησης του τίτλου. Τραυματισμός για τον Φαμπίνιο στο πιο κακό χρονικά σημείο ενόψει τελικού Κυπέλλου, φινάλε πρωταθλήματος και τελικού Τσάμπιονς Λιγκ.  



Με ανατροπή πάει μέχρι τέλους για τον τίτλο η Λίβερπουλ (vids)

Ο Γιούργκεν Κλοπ στο πλαίσιο του rotation τοποθέτησε τον Κώστα Τσιμίκα στο αριστερό άκρο της άμυνας, άφησε τον Μοχάμεντ Σαλάχ στον πάγκο, ενώ, στην τριπλέτα των χαφ βρέθηκε και ο Κέρτις Τζόουνς.

Χαοτικό ήταν το πρώτο εξάλεπτο στο «Βίλα Παρκ» με την ομάδα του Τζέραρντ να παίρνει το προβάδισμα στο 3' και να δέχεται άμεσα την ισοφάριση!

Ο Ντάγκλας Λουίζ με διπλή προσπάθεια παίρνοντας αρχικά την κεφαλιά από τους Μάτιπ και Ρόμπερτσον και πετυχαίνοντας σωστά το «ριμπάουντ» από την απόκρουση του Άλισον έγραψε το 1-0 για τους «χωριάτες». Παρά την... ψυχρολουσία, η Λίβερπουλ αντέδρασε και βρήκε άμεσα την απάντηση για να ξεκινήσει το ματς από την αρχή. Από εκτέλεση φάουλ, μια πρώτη προσπάθεια του Ζότα κι ένα πλασέ του Φαν Ντάικ από πλάγια θέση που απέκρουσε ο Μαρτίνες, κατάφερε ο Μάτιπ με προβολή να κάνει το 1-1.

Οι «κόκκινοι» συνέχισαν να τρέχουν και να δείχνουν απόλυτα αποφασισμένοι να φέρουν ταχύτατα τούμπα το ματς για να πάρουν τη νίκη και να συνεχίσουν το κυνήγι της Σίτι, ωστόσο, το σκεπτικό της διεκδίκησης του παιχνιδιού υπήρχε και στους παίκτες της Βίλα. Και ο Γουότκινς λίγο έλειψε να εκμεταλλευτεί ένα λάθος του Άλισον σε θέση πολλά μέτρα μακριά από την εστία, ωστόσο, ο Βραζιλιάνος πορτιέρε δεν έγινε μοιραίος για την ομάδα του.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση του ημιώρου η Λίβερπουλ έχασε τον Φαμπίνιο με μυϊκό πρόβλημα και μπήκε ο Χέντερσον για να παίξει πλάι στους Κέρτις Τζόουνς και Κεϊτά, με τον τελευταίο στο 35' να κάνει τρομερό «τσαφ» ολομόναχος στην περιοχή της Βίλα από γύρισμα του Αλεξάντερ – Άρνολντ. Η Λίβερπουλ στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους άρχισε να δείχνει πιο ψύχραιμο πρόσωπο και πιο σωστή ανάπτυξη προς τα καρέ του Μαρτίνες.

Αυτό ήταν κάτι που έπρεπε να συνεχίσει και στο δεύτερο ημίχρονο αν ήθελε να διατηρήσει τις ελπίδες της για τον τίτλο... Φυσικά ήθελαν ιδιαίτερη προσοχή οι Γουότκινς και Κουτίνιο που μπορούσαν να γίνουν τρομερά επικίνδυνοι, όμως, οι Τσιμίκας και Φαν Ντάικ είχαν τον τρόπο για να τους αντιμετωπίσουν.

Ο Αλεξάντερ – Άρνολντ στο 57' ανέλαβε μια εκτέλεση φάουλ από καλή θέση όμως έστειλε άουτ τη μπάλα βάζοντας περισσότερο δύναμη παρά στόχο και την ίδια στιγμή ετοιμαζόταν να περάσει στο ματς και ο Μοχάμεντ Σαλάχ για να βρουν οι φιλοξενούμενοι στο Μπέρμιγχαμ το γκολ της ανατροπής. Αρχικά, ωστόσο, ο Τιάγκο Αλκάνταρα μπήκε στη θέση του Κέρτις Τζόουνς για να βάλει φαντασία και τον παράγοντα του απρόβλεπτου στο παιχνίδι της Λίβερπουλ.

Τελικά το come-back ολοκληρώθηκε στο 65' από την φοβερή μπαλιά του Ζότα αριστερά για τον Ντίας και τη σέντρα του Κολομβιανού για το κεφάλι του Μανέ που έκανε το 2-1. Με αυτό το γκολ οι «κόκκινοι» έγιναν η πρώτη ομάδα μετά την Σίτι του πρωταθλήματος του 2012 που έχει τρεις διαφορετικούς ποδοσφαιριστές με 15+ τέρματα στην ίδια σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ!

Η Βίλα βγήκε δυο φορές με εξαιρετικές προϋποθέσεις για γκολ αμέσως μετά την ανατροπή, όμως, μια το σημαιάκι του επόπτη και μια το κορμί του Άλισον που ξάπλωσε για να διώξει την προβολή του Ινγκς, σταμάτησαν τους «χωριάτες». Στο τελευταίο 20λεπτο πέρασε στο παιχνίδι και ο Σαλάχ αντί του Ντίας και αυτό που έπρεπε να κάνει η ομάδα του Κλοπ ως προτεραιότητα ήταν να διατηρήσει τον έλεγχο και να κρατήσει τη μπάλα στο επιθετικό της τρίτο.

Ο Άλισον στο 84' έκανε σημαντική επέμβαση σε σουτ του Ινγκς από πλάγια θέση έχοντας ευνοηθεί από πολλές κόντρες για να κάνει το τελείωμα ο Άγγλος, ενώ, όταν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 85' ορθά δεν μέτρησε καθώς υπήρχε οφσάιντ. Το 2-1 παρέμεινε για τους φετινούς φιναλίστ του Κυπέλλου και του Τσάμπιονς Λιγκ και η διεκδίκηση του τίτλου συνεχίζεται...

 

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης