Συνήλθε από το «σοκ» με πεντάρα η Σίτι και έφτασε στο +3 από την Λίβερπουλ!

Μπορεί μεσοβδόμαδα η Μάντσεστερ Σίτι να βίωσε το απόλυτο σοκ στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», όμως η παράδοσή της απέναντι στη Νιούκαστλ στο «Έτιχαντ» και το στραβοπάτημα της Λίβερπουλ, αποτέλεσαν τα φάρμακα για να συνέλθει! Επικράτησε με 5-0 των «καρακαξών», επέστρεψε στο +3 από την Λίβερπουλ και έκανε ακόμη ένα βήμα προς την κατάκτηση του 4ου πρωταθλήματος την τελευταία πενταετία.



Συνήλθε από το «σοκ» με πεντάρα η Σίτι και έφτασε στο +3 από την Λίβερπουλ!

Δεν θα μπορούσε να βιώσει χειρότερη εβδομάδα η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία έζησε το απόλυτο «σοκ» στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», αναλογικά με τον τρόπο με τον οποίο αποκλείστηκε από την Ρεάλ Μαδρίτης και τον τελικό του Champions League.

Ωστόσο, η παράδοση της Νιούκαστλ στο «Έτιχαντ» είναι τραγική, με τους «πολίτες» να μετρούν έξι συνεχόμενες νίκες και ισάριθμα πρώτα ημίχρονα στα οποία έχουν βρει δίχτυα κόντρα στις «καρακάξες».

Υπό αυτές τις προϋποθέσεις λοιπόν, η ομάδα του Έντι Χάου έμοιαζε να αποτελεί το ιδανικό φάρμακο για να συνέλθει το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα, που φρόντισε να διατηρήσει στο έπακρο την παράδοση.

Σώθηκε στο 7ο λεπτό βεβαίως, καθώς η κεφαλιά του Γουντ ήταν αδύναμη, ενώ δύο λεπτά μετά ο Λαπόρτ δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, μετά από στατική φάση.

Στο 19’ όμως, ο Ραχίμ Στέρλινγκ δεν αστόχησε από πλεονεκτική θέση, ύστερα από εξαιρετική συνεργασία και… βόλεϊ μέσα στην περιοχή, με τον Κανσέλο να είναι αυτός που επέλεξε να του δώσει ασίστ, αντί να εκτελέσει από πλεονεκτική θέση, χαρίζοντάς του το 50ο του γκολ στο εν λόγω γήπεδο, όντας ο δεύτερος που το κάνει, μετά τον Κουν Αγουέρο!

Η Νιούκαστλ προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα, αλλά το γκολ του Γουντ στο 23’ ακυρώθηκε για οφσάιντ του Γκιμαράες, πριν η μπάλα φτάσει στον Νεοζηλανδό!

Από εκεί και πέρα, η Σίτι κυριάρχησε στο γήπεδο μέχρι και την λήξη του πρώτου μέρους και ό,τι δεν κατάφερε να κάνει ο Λαπόρτ νωρίτερα και ο Ζεσούς στο 34’, έγινε πράξη στο 40’ από τον Ισπανό, σε μία φάση που προκάλεσε διαμαρτυρίες για φάουλ στο ξεκίνημα!

Το πράγμα είχε απλοποιηθεί, τα πόδια των παικτών των γηπεδούχων είχαν ελαφρύνει και ο Ρόδρι έκανε το 3-0 έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Κέβιν Ντε Μπρόινε με την συμπλήρωση μίας ώρας.

Εν συνεχεία, ο Φόντεν πρόσθεσε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ στις καθυστερήσεις, ο Στέρλινγκ επιβεβαίωσε γιατί είναι ο πρώτος σκόρερ στην εποχή του Πεπ Γκουυαρδιόλα και διαμόρφωσε το τελικό 5-0, με την Σίτι να πηγαίνει στο +3 από την Λίβερπουλ και να κάνει μεγάλο βήμα για την κατάκτηση του 4ου πρωταθλήματός της την τελευταία πενταετία.

Δημήτρης Μανάκος