Νίκη – χρυσάφι για την Έβερτον στο «Κινγκ Πάουερ»!

Μία πολύ σημαντική νίκη που μπορεί στο τέλος να αποδειχθεί και τρίποντο… παραμονής, πανηγύρισε η Έβερτον απέναντι στην Λέστερ στο «Κινγκ Πάουερ», με τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν δύο γκολ στο πρώτο μέρος και να διατηρούν το πολύτιμο 2-1 μέχρι και το τέλος, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός πως Μπέρνλι και Λιντς δεν πήραν βαθμό, στην 36η αγωνιστική της Premier League!



Νίκη – χρυσάφι για την Έβερτον στο «Κινγκ Πάουερ»!

Μπορεί η Λέστερ να είναι αδιάφορη βαθμολογικά, μιας και φιγούραρε στην 14η θέση της Premier League, ούσα και αποκλεισμένη αισίως στον ημιτελικό του Europa Conference League από την Ρόμα, όμως το σύνολο του Μπρένταν Ρότζερς δεν θα άφηνε την Έβερτον να περάσει εύκολα από το «Κινγκ Πάουερ».

Πάλεψε το ματς, είχε την ευκαιρία να αποσπάσει την ισοπαλία, όμως το κίνητρο της ομάδας του Φρανκ Λάμπαρντ αποδείχθηκε σπουδαιότερο, από την στιγμή που τόσο η Μπέρνλι, όσο και η Λιντς είχαν πάρει μηδέν βαθμούς αθροιστικά στην 36η αγωνιστική της Premier League!

Κάπως έτσι, η Έβερτον πήρε το προβάδισμα από νωρίς, χάρη στο πρώτο γκολ του Μικολένκο στην σεζόν, στο 6ο λεπτό, με υπέροχο διαγώνιο σουτ, όμως οι «αλεπούδες» βρήκαν την ευκαιρία τους με τον Ντάκα και έφτασαν στην ισοφάριση πέντε λεπτά μετά, με τον ποδοσφαιριστή τους να αναμειγνύεται σε γκολ, για 15η φορά, στην πρώτη του σεζόν στο «Νησί».

Ωστόσο, ένα λάθος του Σμάιχελ με την συμπλήρωση μισής ώρας, έκανε τον Χόλγκεϊτ να σκοράρει ξανά στην έδρα της Λέστερ, ένα χρόνο μετά το προηγούμενο τέρμα του και να στείλει την ομάδα του προηγούμενη στα αποδυτήρια!

Στο δεύτερο μέρος, η Λέστερ πίεσε και είχε τρεις πολύ σημαντικές ευκαιρίες, μέχρι και την συμπλήρωση του 90αλέπτου! Στο 64’, η προσπάθεια του Μεντί αποκρούστηκε από τον Πίκφορντ, ο Άγγλος σταμάτησε και τον Βάρντι τέσσερα λεπτά μετά, ενώ ο Μπαρνς δεν κατάφερε να χριστεί σκόρερ για 5η φορά στο πρωτάθλημα, στο 71’ και το 82’ από πλεονεκτικές θέσεις!

Με πολύ άγχος και ύστερα δίχως τελική προσπάθεια στον στόχο για τους φιλοξενούμενους στο δεύτερο μέρος, διαμορφώθηκε το 2-1 υπέρ των «ζαχαρωτών», που δίνει την δυνατότητα στους φίλους τους να πιστέψουν πως η Έβερτον δεν θα υποβιβαστεί για πρώτη φορά μετά από 54 χρόνια.

Δημήτρης Μανάκος