Βάρεσε… διάλυση η Γιουνάιτεντ και τη σκόρπισε με τεσσάρα η Μπράιτον!

Μία ομάδα που απαρτίζεται από 11 ποδοσφαιριστές και φορά τις εμφανίσεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρέθηκε στο «Άμεξ»... Διότι αυτοί δεν ήταν σίγουρα οι «κόκκινοι διάβολοι». Η ομάδα του Ραλφ Ράνγκνικ έμπαζε από παντού, έμοιαζε διαλυμένη και ηττήθηκε με 4-0 από την απίστευτη Μπράιτον, που ήταν πολλά επίπεδα ανώτερη από την αντίπαλό της!



Βάρεσε… διάλυση η Γιουνάιτεντ και τη σκόρπισε με τεσσάρα η Μπράιτον!

Αυτή δεν είναι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Δεν έχει καμία σχέση με την περσινή ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, δεν συνάδει σε καμία περίπτωση με το ένδοξο παρελθόν της και δεν προσφέρεται για κριτική. Είναι αχαρακτήριστη, με τους «κόκκινους διαβόλους» να ηττώνται στο «Άμεξ» από την Μπράιτον με 4-0, για πρώτη φορά μετά το 2018!

Επί της ουσίας, η ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ δεν είχε αντίπαλο. Προηγήθηκε με τον Καϊσέδο στο 15ο λεπτό, έπειτα από πολιορκία και από εκεί και πέρα, η κατηφόρα δεν είχε σταματημό.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε στο 1-0 και κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί τι θα ακολουθήσει από τους γηπεδούχους. Μιλάμε για τρία γκολ σε 11 λεπτά, με τον Κουκουρέγια να «διπλασιάζει» αρχικά τα τέρματα της ομάδας του στο 49’!

Ο Ισπανός σκόραρε και πανηγύρισε με δάκρυα το γκολ της Μπράιτον, αλλά τα δάκρυα δεν θα έπρεπε να συντροφεύουν την δική του ομάδα. Στο 58’ ο Γκρος πέτυχε το πρώτο του γκολ μετά από έναν χρόνο στην Premier League και 120 δευτερόλεπτα αργότερα, με την συμπλήρωση μισής ώρας, το πάρτι… συνεχίστηκε!

Η Μπράιτον κυκλοφόρησε την μπάλα χωρίς αντίπαλο, ο Γουέλμπεκ την έσκαψε, αυτή πέρασε τον Ντε Χέα και ο Τροσάρντ πρόσθεσε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.

Από εκεί και μετά, οι γηπεδούχοι χαλάρωσαν και οι «κόκκινοι διάβολοι» έχασαν αρκετές ευκαιρίες, όντες και τυχεροί που οι αλλεπάλληλες καραμπόλες στο 65’, δεν έκαναν την μπάλα να μπει στα δίχτυα, αλλά να καταλήξει στο δοκάρι.

Ο Μπρούνο Φερνάντες σούταρε τρεις φορές εντός εστίας, αλλά ο Σάντσεθ ήταν σταθερός και εν συνεχεία, ο Καβάνι σκόραρε, το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ και ο Ουρουγουανός κλώτσησε την μπάλα στον ουρανό του «Άμεξ».

Αυτό συνοψίζει και την εικόνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Διαλύθηκε, δεν θα παίξει στο Champions League της επόμενης σεζόν και αν στο «Όλντ Τράφορντ» είναι ρεαλιστές, πρέπει να κοιτάξουν να εξασφαλίσουν την συμμετοχή της ομάδας τουλάχιστον στο Europa Conference League, με ένα ματς να απομένει!

Δημήτρης Μανάκος