Τέλος στο όνειρο του ευρωπαϊκού τελικού για την Γουέστ Χαμ! (vid)

Η αποβολή του Άαρον Κρέσγουελ στο 19ο λεπτό και το γκολ του Μπορέ στο 26’ καταδίκασαν από νωρίς την Γουέστ Χαμ που γνώρισε την ήττα με 1-0 από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, που ήταν κυρίαρχη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, στην «Ντόιτσε Μπανκ Αρίνα» και σε συνδυασμό με την ήττα με 2-1 στο Λονδίνο αποκλείστηκε από την συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ.



Τέλος στο όνειρο του ευρωπαϊκού τελικού για την Γουέστ Χαμ! (vid)

Με μοναδικό στόχο την νίκη η Γουέστ Χαμ ταξίδεψε στην Φρανκφούρτη για να αντιμετωπίσει την Άιντραχτ στην ρεβάνς την ήττας του 2-1 στο Λονδίνο, ελπίζοντας για μία ιστορική πρόκριση στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ.

Τα «σφυριά» ξεκίνησαν πολύ δυναμικά την αναμέτρηση πιέζοντας την αντίπαλό της και κερδίζοντας μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, κρατώντας τους γηπεδούχους μακριά από τα καρέ τους.

Ωστόσο, στο 17ο λεπτό, μία βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων έγινε η αφορμή για τον Κρέσγουελ να γκρεμίσει τον Χάουγκε λίγο πριν ο Κολομβιανός επιθετικός βγει μόνος του σε τετ-α-τετ με τον Αρεολά. Ο ρέφερι της αναμέτρησης έδειξε την κίτρινη κάρτα στον Άγγλο αμυντικό όμως μετά από παρέμβαση του VAR, άλλαξε την απόφασή του αποβάλλοντας τον παίκτη της Γουέστ Χαμ.

Το έργο της ομάδας του Ντέιβιντ Μόγες ήταν αρκετά δύσκολο, αγωνιζόμενη για 75 περίπου λεπτά με αριθμητικό μειονέκτημα και η φάση του 26ου λεπτού έκανε ακόμη πιο δύσκολη την αποστολή της. Ο Κνάουφ πάτησε στην περιοχή του Αρεολά από τα αριστερά, γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι και από εκεί, ο αμαρκάριστος Μπορέ δεν είχε πρόβλημα να νικήσει τον Γάλλο γκολκίπερ για το 1-0.

Η Γουέστ Χαμ αμύνθηκε με επιτυχία στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους ενώ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 45ο λεπτό, όμως η εκτέλεση φάουλ του Μπόουεν απομακρύνθηκε πάνω στην γραμμή από τον Εντινγκά, με το 1-0 να παραμένει μέχρι την ανάπαυλα.

Στην επανάληψη, η Άιντραχτ συνέχισε να είναι κυρίαρχη στο παιχνίδι, εκμεταλλευόμενη την αριθμητική της υπεροχή, χωρίς ωστόσο να γίνεται επικίνδυνη για την εστία του Αρεολά. Από την άλλη, τα «σφυριά» απείλησαν για πρώτη φορά με την συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού με την κεφαλιά του Ντόουσον να καταλήγει στην αγκαλιά του Τραπ.

Οι γηπεδούχοι δεν ρίσκαραν, έριξαν τον ρυθμό του αγώνα και εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο το αριθμητικό τους πλεονέκτημα, διατηρώντας την Γουέστ Χαμ μακριά από την εστία της και περιμένοντας καρτερικά το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι Μανθάνο.

Στο 76ο λεπτό της αναμέτρησης, ο πάγκος του γερμανικού συλλόγου καθυστέρησε να δώσει την μπάλα για να συνεχιστεί το παιχνίδι, με τον Ντέιβιντ Μόγες να εκνευρίζεται και να αποβάλλεται, αφήνοντας στο πόστο του τον βοηθό του.

Με την συμπλήρωση 80 λεπτών αγώνα, η Γουέστ Χαμ δεν τήρησε το «fair play» μετά τον τραυματισμό του Χάουγκε με αποτέλεσμα να υπάρξουν σφοδρές αντιδράσεις από τους γηπεδούχους, με τον ρέφερι της αναμέτρησης να ρίχνει γρήγορα τους τόνους μοιράζοντας από μία κάρτα σε Μπενράχμα και Κνάουφ για την αψιμαχία τους.

Στα τελευταία λεπτά, οι παίκτες της Άιντραχτ Φρανκφούρτης κατάφεραν να προστατέψουν το προβάδισμά τους και μάλιστα απείλησαν με τον νεοεισελθόντα Πασιένσα στο 83’ και τον Χρούστιτς στο 86’, ωστόσο , το 1-0 παρέμεινε με την ομάδα του Όλιβερ Κλάσνερ να παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό της Σεβίλλης και την Γουέστ Χαμ να μην καταφέρνει να βρεθεί στον πρώτο της τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά το 1976.

Στράτος Μαρίνος