Σοκαριστικός αποκλεισμός για τη Σίτι, η Ρεάλ κόντρα στην Λίβερπουλ στο Παρίσι (vids)

Με γκολ στο 90, το 90' + 1' και το 5ο λεπτό της παράτασης, η Ρεάλ Μαδρίτης αποδείχθηκε εφτάψυχη και η Σίτι έμεινε να μην ξέρει τι κακό την βρήκε... Οι «πολίτες» είχαν στο τσεπάκι την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως, υπέστησαν σοκαριστικό αποκλεισμό με το 3-1 στο «Μπερναμπέου». Με παρόμοιο τρόπο που ξεπέρασε τα εμπόδια των Τσέλσι και Παρί τα κατάφερε η «βασίλισσα», σωτήρια επέμβαση του Μεντί πάνω στη γραμμή στο 89' προτού η Ρεάλ... πάρει μπρος για την πρόκριση! Επανάληψη του τελικού του 2018 πλέον, στο Παρίσι, στις 28/5...  



Σοκαριστικός αποκλεισμός για τη Σίτι, η Ρεάλ κόντρα στην Λίβερπουλ στο Παρίσι (vids)

Η Σίτι είχε συγκεκριμένα δεδομένα ξεκινώντας το ματς στο «Μπερναμπέου». Είχε να υπερασπιστεί αβαντάζ ενός γκολ (4-3) από το πρώτο παιχνίδι και είχε να επιδείξει τρομερή προσοχή στον Καρίμ Μπενζεμά. Ο Γάλλος επιθετικός στο 4ο λεπτό αστόχησε σε μια κεφαλιά αφού βρήκε λάθος τη μπάλα με το πάνω μέρος του κεφαλιού του, ενώ στο 12' σε ένα μονοκόματο σουτ από γύρισμα του Βαλβέρδε έστειλε τη μπάλα πολύ ψηλά.

Αυτές οι επαφές του φετινού αρχισκόρερ της Ρεάλ με τη μπάλα στην περιοχή του Έντερσον έπρεπε να ελαχιστοποιηθούν αν η Σίτι ήθελε να έχει τον έλεγχο του ματς. Ως απάντηση σε αυτές τις ευκαιρίες ο Μπερνάρντο Σίλβα έφτασε μια ανάσα από το γκολ με το σουτ στην κίνηση, στην κλειστή γωνία του Κουρτουά στο 20', όμως, ο Βέλγος ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε, ενώ είχε πιέσει τον Πορτογάλο και ο Καζεμίρο.

 

 

 

 

Οι «πολίτες» ξεκινούσαν την πίεσή τους από το επιθετικό τρίτο με τον Φόντεν ν' ανεβαίνει από αριστερά για να σχηματίζει τριάδα με τους Ζεσούς και Ντε Μπρόινε, ενώ ο Άγγλος οπισθοχωρούσε για να γίνει τετράδα στα χαφ από την αγγλική ομάδα όταν πλέον η άμυνα ξεκινούσε στο μεσαίο τρίτο του γηπέδου. Η ταχύτητα του Βινίσιους από αριστερά έβρισκε τον Γουόκερ σε ετοιμότητα, ενώ, ο Κανσέλο από αριστερά για τη Σίτι επιχειρούσε να βοηθήσει με τα ανεβάσματά του. Η επιλογή της Σίτι να ξεκινάει το κύμα πίεσης από πολύ ψηλά δυσκόλευε τη ζωή της Ρεάλ ως προς την έναρξη του Build up, με τους παίκτες του Κλοπ να έχουν τρεξίματα για να περιορίσουν τις κινήσεις των «μερένγκες» και να είναι ζητούμενο πόσο θα καταφέρουν να διατηρηθούν σε τέτοιο ρυθμό. Στο 43' ο Μπενζεμά έφυγε μόνος και πλάσαρε άουτ, αλλά ήταν εκτεθειμένος και το πρώτο ημίχρονο κύλησε μια χαρά για τους πρωτοπόρους της Πρέμιερ.

Στα πρώτα δευτερόλεπτα του δευτέρου ημιχρόνου η Ρεάλ όχι μόνο θα μπορούσε να έχει την πρώτη της τελική στο στόχο, αλλά και να έχει σκοράρει αιφνιδιάζοντας απόλυτα τους πάντες. Ωστόσο, από το γύρισμα του Καρβαχάλ από δεξιά, ο Βινίσιους που ήταν ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι και έτοιμος για το γκολ, έκανε άτσαλη επαφή και αστόχησε! Η ενέργεια που έβγαζε ο Καζεμίρο και ο τρόπος με τον οποίο επιχειρούσε να βγάλει μπροστά την ομάδα του ήταν κάτι που έπρεπε ν' αντιμετωπίσει η Σίτι, η οποία ωστόσο κατάφερε να μπλοκάρει τις συνεργασίες των Μπενζεμά και Βινίσιους στους μικρούς χώρους που ήθελαν να παίξουν. Ακόμα κι αν η ομάδα του Πεπ δεν δημιουργούσε κάτι ιδιαίτερο, δεν διέτρεχε και μεγάλους κινδύνους για την εστία της.

 

Ο Αντσελότι επενδύοντας στην επίθεση από τη στιγμή που έπρεπε η «βασίλισσα» να βρει γκολ, αντικατέστησε στο 68' τον Κροος με τον Ροντρίγκο ώστε ο τελευταίος να προσφέρει με φρεσκάδα και κυρίως με τρεξίματα στην προώθηση της μπάλας προς την περιοχή του Έντερσον. Για τους «πολίτες» χρειάστηκε ν' αποχωρήσει ο Γουόκερ που ούτως ή άλλως δεν ήταν απόλυτα έτοιμος για το ματς, ο Κανσέλο μετακόμισε δεξιά, ο Ζιντσένκο έφυγε αριστερά και ο Γκουντογκάν πήρε τη θέση του σχεδόν άφαντου στο ματς, Κέβιν Ντε Μπρόινε. Και αμέσως μετά ήρθε και το γκολ για τη Σίτι! Ο Μπερνάρντο κουβάλησε τη μπάλα μέχρι τα όρια της περιοχής, την πέταξε δεξιά κι από εκεί με μονοκόματο αριστερό σουτ ο Μαχρέζ έκανε το 1-0!

Ο Αλγερινός είχε «μιλήσει» και στους περσινούς ημιτελικούς με την Παρί Σεν Ζερμέν και το έκανε και τώρα στη Μαδρίτη στέλνοντας το κλαμπ του Μάντσεστερ σε δεύτερο διαδοχικό τελικό Τσάμπιονς Λιγκ! Μάλιστα, διατηρήθηκε και το μηδέν παθητικό, αφού ο Έντερσον στο 82' σταμάτησε υπέροχα ένα σουτ του Μπενζεμά που ντρίμπλαρε τον Λαπόρτ και βρήκε χώρο ν' απειλήσει, αλλά δεν μπορούσε ούτε σε αυτή τη φάση, ούτε όλη την υπόλοιπη βραδιά να βοηθήσει τη «βασίλισσα». Πάνω στη γραμμή από τον Μεντί απομακρύνθηκε ένα πλασέ του Γκρίλις στο 87', με τον Άγγλο να πλασάρει ξανά διαγώνια λίγο αργότερα, αλλά να μην καταφέρνει να σκοράρει. Και κάπου εκεί, η Ρεάλ... εμφανίστηκε πιο αποφασισμένη από ποτέ. Και η Σίτι δεν είχε κανέναν τρόπο να τη σταματήσει. Περισσότερο σάστισε παρά αντιστάθηκε...

 

 

Στο 90' ο Ροντρίγκο έτρεξε πρώτος στο πρώτο δοκάρι για να προλάβει το εναέριο γύρισμα του Μπενζεμά και ισοφάρισε για να δώσει ελπίδα στους «μερένγκες», οι οποίοι με τον ίδιο «δράστη» στο 90' + 1' θα έφταναν στην ανατροπή και το σκορ παράτασης! Από σέντρα του Καρβαχάλ από δεξιά και με τη μπάλα ν' ακουμπάει και λίγο στο κεφάλι του Ασένσιο, ο Ροντρίγκο «εκτέλεσε» τον Έντερσον για το 2-1! Κι αφού το ματς πήγε στο εξτρά ημίωρο, οι «πολίτες»... ισοπεδώθηκαν. 

 

 

Ο Μπενζεμά που στο 94' κέρδισε το πέναλτι τσιμπώντας τη μπάλα από τον Ρούμπεν και εκτέλεσε εύστοχα ο Γάλλος για το τελικό 3-1 και την τεράστια πρόκριση των Μαδριλένων στον μεγάλο τελικό. Απίθανη ευκαιρία από τον Φερναντίνιο στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης από το δεύτερο δοκάρι. Μετά από κεφαλιά του Φόντεν που απέκρουσε ο Κουρτουά, ο Βραζιλιάνος χαφ δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά στο «ριμπάουντ».

Ο Καμαβινγκά σε καθένα από τα τρία τέρματα των «μερένγκες» έπαιξε τον δικό του ρόλο έχοντας περάσει με αλλαγή στο παιχνίδι. Είτε με τη σέντρα προς τον Μπενζεμά προτού εκείνος γυρίσει για τον Ροντρίγκο, είτε με την ξεκινώντας την προσπάθεια πριν τη σέντρα του Καρβαχάλ στο δεύτερο γκολ, είτε με την πάσα στον Βαλβέρδε προτού αυτός βοηθήσει τον Μπενζεμά να κερδίσει το πέναλτι .Η πικρία είναι μικρή λέξη για να περιγράψει το συναίσθημα που άφησε στη Σίτι η έκβαση αυτού του ματς, η ευτυχία, στα ποδοσφαιρικά όρια, είναι επίσης μικρή λέξη για να περιγράψει τα μέλη της Ρεάλ...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης