Η φανέλα του Μαραντόνα που ισοπέδωσε τους Άγγλους και με το… χέρι του Θεού έστειλε την Αργεντινή στον ημιτελικό, πουλήθηκε για 7 εκατομμύρια λίρες! (vid)

Η πιο ακριβή πώληση αθλητικής φανέλας που έγινε ποτέ, είναι πλέον και επίσημα αυτή που φορούσε ο Ντιέγκο Μαραντόνα στον προημιτελικό της Αγγλίας με την Αργεντινή στο Μουντιάλ του 1986, η οποία πουλήθηκε για 7 εκατομμύρια λίρες σε δημοπρασία!Η φανέλα του Μαραντόνα που ισοπέδωσε τους Άγγλους και με το… χέρι του Θεού έστειλε την Αργεντινή στον ημιτελικό, πουλήθηκε για 7 εκατομμύρια λίρες! (vid)

Πολλοί θα έλεγαν πως μία τέτοια φανέλα, δεν θα έπρεπε να κοστολογείται, μιας και η αξία της είναι ανεκτίμητη, όμως πλέον, στην εποχή μας, όλα έχουν την τιμή τους. Όπως και η φανέλα που φορούσε ο Ντιέγκο Μαραντόνα στον προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986.

Ναι, καλά καταλάβατε, στο ματς που η Αργεντινή απέκλεισε την Αγγλία με 2-1 στο Μεξικό, χάρη σε δύο απίστευτα γκολ, που είναι οξύμωρο ότι επιτεύχθηκαν στο ίδιο ματς. Αρχικά, ο Μαραντόνα ξεγελά ολόκληρο το γήπεδο, τον διαιτητή και τον Σίλτον και σκοράρει με το χέρι και εν συνεχεία περνά όλη την ομάδα της Αγγλίας, σε μία προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το κέντρο, για να σφραγίσει την πρόκριση της ομάδας του στον ημιτελικό του θεσμού.

Η εν λόγω φανέλα λοιπόν που «φιλοξένησε» το χέρι του Θεού, κόστισε 7 εκατομμύρια λίρες και αποτελεί την πιο ακριβή πώληση αθλητικού είδους που έχει γίνει ποτέ σε δημοπρασία!

 

Δημήτρης Μανάκος