Μπρούνο Φερνάντες: Ο έτερος Πορτογάλος ηγέτης της Γιουνάιτεντ μετά τον CR7

Ο Μπρούνο Φερνάντες έφτασε τα 50 γκολ με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και συνεχίζει να πορεύεται στο δρόμο που θα τον αναδείξει ως τον επόμενο ηγέτη των «κόκκινων διαβόλων» στην εποχή Τεν Χαγκ στο «Ολντ Τράφορντ».    



Μπρούνο Φερνάντες: Ο έτερος Πορτογάλος ηγέτης της Γιουνάιτεντ μετά τον CR7

Το φράγμα των 50 τερμάτων έσπασε ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός με το κλαμπ του Μάντσεστερ, το βράδυ της Δευτέρας (2/5) κόντρα στη Μπρέντφορντ (3-0) με το πλασέ του σε κενή εστία, ύστερα από πολύ ωραία ασίστ του Άντονι Ελάνγκα στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης. 

Μετά από περίπου δυόμιση χρόνια, από εκείνο τον Ιανουάριο του 2020, όταν μετακινήθηκε από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας έναντι 63 εκατομμυρίων ευρώ, ο 27χρονος αποδεικνύει πως έχει προσαρμοστεί απόλυτα στο Μάντσεστερ, έχει φανεί αντάξιος των προσδοκιών. 

Κυρίως έχει αποκτήσει οικειότητα, οδηγώντας πολλές φορές την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τη φυσούνα στο χορτάρι ως αρχηγός.

Το όνομά του είναι ανάμεσα σε αυτά που θα διεκδικήσουν το περιβραχιόνιο για τη νέα σεζόν, δίπλα φυσικά στον Κριστιάνο Ρονάλντο. 

Μετράει πια 50 γκολ και 39 ασίστ σε 124 συμμετοχές με την κόκκινη φανέλα! 

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Φεβρουάριο του 2020 ο δεύτερος σκόρερ του συλλόγου πίσω από τον Μπρούνο, είναι ο Μάρκους Ράσφορντ με 29 γκολ, 21 λιγότερα!

Μπορεί φέτος οι «κόκκινοι διάβολοι» να διανύουν μία από τις χειρότερες σεζόν τους και ο Μπρούνο να μην έχει «πιάσει» τις επιδόσεις της ασύλληπτης περσινής σεζόν, όμως μαζί με τους CR7 και Νταβίντ Ντε Χέα ξέρουν πως μέχρι ενός σημείου... έσωσαν τη φετινή σεζόν που θα μπορούσε να πάει αρκετά χειρότερα. 

Ο Μπρούνο Φερνάντες έχει «βγάλει τα κάστανα από την φωτιά» σε ορισμένες περιπτώσεις, με συμμετοχή σε 22 φετινά γκολ (10 τέρματα και 12 ασίστ) κάτι που επισκιάζεται συχνά από τις τρομερές εμφανίσεις της μηχανής σκοραρίσματος, ονόματι CR7. 

Αναλυτικά τα παιχνίδια που ο Μπρούνο πήρε την Γιουνάιτεντ από το χέρι στη φετινή PremierLeague:

20/2/2022 Λιντς – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-4 (ένα γκολ, μία ασίστ) 

19/1/2022 Μπρέντφορντ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-3 (δύο ασίστ)

15/1/2022 Άστον Βίλα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2 (δύο γκολ)

14/8/2021 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λιντς 5-1 (τρία γκολ)

 

 

Φοίβος Πεφάνης