Οι αλλαγές της ευτυχίας: Ντίας όπως λέμε… Βαϊνάλντουμ! (vids)

Η είσοδος του Λουίς Ντίας στον αγωνιστικό χώρο του Θεράμικα με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ήταν το κλειδί της πρόκρισης για την Λίβερπουλ. Γυρίζοντας το χρόνο λίγα χρόνια πίσω, μία τέτοια αλλαγή με τον Βαϊνάλντουμ ήταν η καθοριστική για μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ.



Οι αλλαγές της ευτυχίας: Ντίας όπως λέμε… Βαϊνάλντουμ! (vids)

Ο Λουίς Ντίας είναι game changer και το απέδειξε περίτρανα στην αναμέτρηση της Λίβερπουλ απέναντι στην Βιγιαρεάλ. Ο Γιούργκεν Κλοπ πέρασε τον Κολομβιανό στον αγωνιστικό χώρο του Θεράμικα με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και αποδείχτηκε «χρυσή» αλλαγή κάνοντας άνω κάτω την άμυνα του «κίτρινου υποβρύχιου» και δίνοντας το σύνθημα για την εμφάνιση της «κανονικής» Λίβερπουλ απέναντι στους Ισπανούς.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο «Kloppo» πραγματοποιεί την τέλεια αλλαγή και δίνει στην ομάδα του ένα πολυπόθητο αποτέλεσμα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ας γυρίσουμε το χρόνο πίσω, στις 7 Μαΐου του 2019. Η Λίβερπουλ υποδέχεται την Μπαρτσελόνα για τον επαναληπτικό αγώνα των ημιτελικών έχοντας ηττηθεί με 3-0 στο Καμπ Νόου.

Οι «ρεντς» έψαχναν ένα θαύμα και το γκολ του Οριγκί στο 7ο λεπτό είχε κάνει τους πάντες να πιστέψουν ότι θα τα καταφέρουν. Όμως, με το σκορ στο 1-0 με την λήξη του πρώτου μέρους τα περιθώρια στένευαν και ο Κλοπ έπρεπε να βρει τη λύση.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Άντι Ρόμπερτσον έδωσε την θέση του στον Τζίνι Βαϊνάλντουμ σε μία κίνηση που ξάφνιασε πολλούς. Ωστόσο, ο Γερμανός τεχνικός γνώριζε πολύ καλά τι έκανε. Με δύο τέρματα του Ολλανδού στο 54’ και στο 56’, η Λίβερπουλ είχε φτάσει σε σκορ παράτασης, βάζοντας φωτιά στις εξέδρες του Άνφιλντ. Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή…

«Corner taken quicklyOrigiiiii»  και οι «ρεντς» ήταν στον τελικό της Μαδρίτης και μετέπειτα πρωταθλητές Ευρώπης.

Στράτος Μαρίνος