Η «ξέφρενη» πορεία της Λίβερπουλ ως τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ξεκίνησε από το γκολ του Άλισον! (vid)

Κι όμως, ένα γκολ του Άλισον στις καθυστερήσεις του αγώνα με την Γουέστ Μπρομ ήταν αυτό που έβαλε το πρώτο λιθαράκι για να φτάσει η Λίβερπουλ μέχρι και τον τελικό της 28ης Μαΐου στο Παρίσι.



Η «ξέφρενη» πορεία της Λίβερπουλ ως τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ξεκίνησε από το γκολ του Άλισον! (vid)

Η Λίβερπουλ διανύει την καλύτερη σεζόν της ιστορίας της, έχοντας ήδη κατακτήσει ένα τρόπαιο και παραμένοντας ζωντανή για το όνειρο του quadruple. Η νίκη με 3-2 και η πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στις 28 Μαΐου στο «Παρκ Ντε Πρενς» ήταν η η μεγαλύτερη επιτυχία της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ μέχρι την επόμενη.

Ωστόσο, τίποτα από όλα αυτά δεν θα ήταν εφικτά αν ο Άλισον Μπέκερ δεν μεταμορφωνόταν σε έναν… επιθετικό κλάσης. Στις 16 Μαΐου του 2021, οι «ρεντς» φιλοξενούνταν από την Γουέστ Μπρον στο Χόθορνς για ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου. Η ομάδα του Κλοπ είχε βρεθεί εκτός τετράδας και ένα ακόμη στραβοπάτημα θα την πέταγε εκτός διεκδίκησης του εισιτηρίου για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Με το σκορ στο 1-1, η Λίβερπουλ έψαχνε ένα θαύμα για να πάρει το τρίποντο. Στο 90+5’ ο Άλισον προωθείται για το κόρνερ, πιάνει την τέλεια κεφαλιά και δίνει στην ομάδα του ένα τρίποντο που κανείς δεν θα ξεχάσει. Μετά από αυτή την νίκη, οι «ρεντς» βρέθηκαν στο -1 από την τετράδα και η ήττα της Λέστερ από την Τσέλσι σε συνδυασμό με την νίκη απέναντι στην Μπέρνλι με 3-0 τους ανέβασε στην 4η θέση.

Μάλιστα, η ήττα της Τσέλσι στην τελευταία αγωνιστική από την Άστον Βίλα επέτρεψε στην Λίβερπουλ να τερματίσει στην 3η θέση της βαθμολογίας, μετά την νίκη με 2-0 απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας και να πάρει το εισιτήριο για το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία…

Στράτος Μαρίνος