Λίβερπουλ: Ρεκόρ και στα γκολ, ξεπέρασε το νταμπλ του '86 (vid)

Με το τρίτο και νικητήριο γκολ απέναντι στην Βιγιαρεάλ, η Λίβερπουλ του 2022 κατάφερε να καταγράψει ρεκόρ και στο θέμα του σκοραρίσματος, φτάνοντας πλέον στα 139 και ξεπερνώντας την ομάδα που είχε πάρει το νταμπλ την σεζόν 1985-1986.  



Λίβερπουλ: Ρεκόρ και στα γκολ, ξεπέρασε το νταμπλ του '86 (vid)

Οι «κόκκινοι» με τα γκολ των Φαμπίνιο, Λουίς Ντίας και Μανέ στο δεύτερο ημίχρονο του επαναληπτικού ημιτελικού με την Βιγιαρεάλ, κατάφεραν να περάσουν στον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ για τρίτη φορά τις τελευταίες πέντε σεζόν.

Αν και στο πρώτο μέρος τίποτα δεν πήγαινε καλά για το σύνολο του Κλοπ, το δεύτερο ημίχρονο ήταν μια πολύ διαφορετική ιστορία και όλα πήγαν κατ' ευχήν με την ποιότητα των παικτών της ομάδας, ώστε να έρθει και η δεύτερη νίκη απέναντι στο μαχητικό «κίτρινο υποβρύχιο».

Τα τρία τέρματα που σημείωσε το κλαμπ του Μέρσεϊσαϊντ στο ματς της Τρίτης ήταν αρκετά για το νέο, απόλυτο ρεκόρ στο σκοράρισμα, αφού, έχουν καταγραφεί πλέον 139 γκολ, τα περισσότερα σε μια σεζόν στα χρονικά του συλλόγου!

Η αμέσως προηγούμενη καλύτερη επίδοση (138) ήταν την αγωνιστική περίοδο 1985-1986, στην πρώτη χρονιά του Κένι Νταλγκλίς στον πάγκο, όπου κατακτήθηκε το πρωτάθλημα (με +2 από την Έβερτον) και το Κύπελλο, με επικράτηση (3-1) στον τελικό κόντρα στα «ζαχαρωτά».

Τότε βρισκόταν σε εφαρμογή η τιμωρία των αγγλικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και έτσι δεν υπήρχαν παιχνίδια εκτός των βρετανικών ορίων...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης