Η Λίβερπουλ τορπίλισε ξανά το «κίτρινο υποβρύχιο» και πάει για την κούπα στο Παρίσι! (vids)

Η Λίβερπουλ πραγματοποίησε το χειρότερο 45λεπτο της φετινής σεζόν, βρέθηκε 2-0 πίσω στο σκορ, ωστόσο στην επανάληψη σοβαρεύτηκε, ανέτρεψε το σκορ (3-2) και πάει στο Παρίσι για να σηκώσει το πολυπόθητο τρόπαιο στον τρίτο τελικό τα τελευταία πέντε χρόνια. Παίκτης-κλειδί για την εμφάνιση των «ρεντς» ήταν ο Λουίς Ντίας που πέρασε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και έδωσε πνοή στην αγγλική ομάδα.



Η Λίβερπουλ τορπίλισε ξανά το «κίτρινο υποβρύχιο» και πάει για την κούπα στο Παρίσι! (vids)

Μόνο εύκολη δεν αναμενόταν η ρεβάνς στο Θεράμικα για την Λίβερπουλ που μπορεί να είχε την ασφάλεια του 2-0 του πρώτου παιχνιδιού, όμως η Βιγιαρεάλ δεν είχε σκοπό να πέσει αμαχητί.

Αυτό απέδειξε η ομάδα του Ουνάι Έμερι ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Καπού να γυρίζει παράλληλα την μπάλα στην περιοχή και τον Ντιά να πλασάρει σε κενή εστία για το πρώτο του γκολ στην διοργάνωση.

Οι «ρεντς» έμοιαζαν σαστισμένοι μετά το γρήγορο τέρμα που δέχτηκαν, αφήνοντας αρκετά κενά στα μετόπισθεν που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το «κίτρινο υποβρύχιο», με τον Παρέχο και τον Μορένο να απειλούν στο 13ο και 17ο λεπτό αντίστοιχα.

Η μεγάλη απόσταση ανάμεσα στις γραμμές των φιλοξενούμενων επέτρεψε στην Βιγιαρεάλ να βρει χώρους και να «κατεβάσει» την μπάλα προς την περιοχή των αντιπάλων τους, με τους Άρνολντ και Ρόμπερτσον να έχουν αρκετά προβλήματα στο ανασταλτικό κομμάτι.

Στο 37ο λεπτό, μία λάθος πάσα του Κεϊτά έδωσε την ευκαιρία στον Μορένο να βγάλει σε θέση τετ-α-τετ τον Λο Σέλσο όμως εκείνος είδε τον Άλισον να πέφτει στα πόδια του και να μαζεύει την μπάλα, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να αφήνει το παιχνίδι να συνεχιστεί, σε μία φάση που θα συζητηθεί.

Ωστόσο, πέντε λεπτά πριν την λήξη του πρώτου μέρους, ο Καπού με μία ακόμη εξαιρετική σέντρα βρήκε τον προωθημένο Κοκλέν μέσα στην περιοχή, με τον Γάλλο χαφ να στέλνει την μπάλα στο βάθος της εστίας του Άλισον, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 2-0, σκορ που στέλνει το παιχνίδι στην διαδικασία της παράτασης.

Στην επανάληψη, ο Γιούργεν Κλοπ πέρασε στο παιχνίδι τον Λουίς Ντιας. Με αυτόν στον αγωνιστικό χώρο, η Λίβερπουλ ανέβασε την απόδοσή της και έφτασε πολύ κοντά στην μείωση του σκορ στο 54ο λεπτό με το σουτ του Αλεξάντερ-Άρνολντ να κοντράρει και να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Ρουλί.

Ωστόσο, ήταν αρκετά εμφανές πως οι «ρεντς» έβρισκαν όλο και περισσότερο τον καλό εαυτό της και το γκολ ήταν πολύ κοντά. Συγκεκριμένα, στο 62’ ο Φαμπίνιο πάτησε περιοχή και με ένα δυνατό ευθύβολο σουτ έστειλε την μπάλα κάτω από τα πόδια του γκολκίπερ της Βιγιαρεάλ, μειώνοντας σε 2-1 και βάζοντας ξανά την ομάδα του μπροστά στο συνολικό σκορ (3-2).

Μάλιστα, η Λίβερπουλ εκμεταλλεύτηκε την απογοήτευση των γηπεδούχων και τέσσερα λεπτά αργότερα, ο παίκτης που άλλαξε την εικόνα της Λίβερπουλ, ο Λουίς Ντίας, έπιασε μία δυνατή κεφαλιά μετά από όμορφη σέντρα του Άρνολντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ πίεσε ακόμη περισσότερο και κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ με τον Μανέ στο 72ο λεπτό να περνάει τον Ρούλι και τον Φόιθ και σκοράρει σε κενή εστία διαμορφώνοντας το 3-2 και κλειδώνοντας μία και καλή την πρόκριση των «κόκκινων» στον τελικό της διοργάνωσης.

Μάλιστα, το τέρμα του Σενεγαλέζου ήταν το υπαριθμόν 139 φέτος για τους "κόκκινους", τα περισσότερα που έχουν πετύχει σε μία μόνο σεζόν, αποδεικνύοντας και την επιθετική της ικανότητα.

Μέρος της φοβερής ανατροπής ήταν και ο Κώστας Τσιμίκας που πέρασε αλλαγή στο 80ο λεπτό της αναμέτρησης στην θέση του Άντι Ρόμπερτσον προσφέροντας φρεσκάδα στην αριστερή πτέρυγα.

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε την Λίβερπουλ για ακόμη μία φορά νικήτρια απέναντι στην Βιγιαρεάλ και με συνολικό σκορ 5-2 θα βρεθεί στο Παρίσι για τον 3ο  της τελικό τα τελευταία 5 χρόνια.

Στράτος Μαρίνος