Το βάθος στον πάγκο της Άρσεναλ έκανε εμφανείς τις απουσίες στην άμυνα της Γουέστ Χαμ! (vid)

Η απουσία του εξαιρετικού φέτος Μπεν Γουάιτ αλλά και οι επιλογές στις θέσεις που υπήρξαν κενά ήταν καίριες για την νίκη της Άρσεναλ απέναντι σε μία Γουέστ Χαμ που πληρώνει την «επιτυχία» της και το μικρό ρόστερ.



Το βάθος στον πάγκο της Άρσεναλ έκανε εμφανείς τις απουσίες στην άμυνα της Γουέστ Χαμ! (vid)

Η Άρσεναλ είχε ακόμη ένα ντέρμπι Λονδίνου μπροστά της και οι τελευταίες εμφανίσεις της στο πρωτάθλημα δεν ενέπνεαν σιγουριά για ένα θετικό αποτέλεσμα. Μάλιστα, η απουσία του Μπεν Γουάιτ από το κέντρο της άμυνας έκανε ακόμη πιο δύσκολο το έργο των «κανονιέρηδων» που απέναντί τους θα έβρισκαν μία απαιτητική Γουέστ Χαμ σε ένα κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο.

Η αλήθεια, όμως, ήταν πολύ διαφορετική. Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα ήταν πολύ καλή ανά διαστήματα, η απουσία του Γουάιτ δεν έγινε σχεδόν καθόλου αισθητή, με τον Ρομπ Χόλντινγκ να τον αντικαθιστά επάξια, πετυχαίνοντας και το πρώτο γκολ της ομάδας του και τελικά οι τρεις βαθμοί ήρθαν πιο άνετα από όσο δείχνει το τελικό σκορ.

Μπορεί να μην ήταν το καλύτερο παιχνίδι των «κανονιέρηδων» μέσα στη σεζόν, όμως ο Αρτέτα γνώριζε πως η κουρασμένη Γουέστ Χαμ, που πληρώνει την «επιτυχία» της, θα έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα. Το (μη) βάθος στον πάγκο της.

Τα «σφυριά» δεν είχαν στην διάθεσή τους έναν έμπειρο κεντρικό αμυντικό, με τον Κρέσγουελ να συμπληρώνει το δίδυμο των στόπερ δίπλα στον Ζουμά, λόγω της απουσίας του Ντόουσον αλλά και τον τραυματισμό των Ντιόπ και Ογκμπόνα. Με αυτό το σκεπτικό, η Άρσεναλ χτύπησε στον «αέρα» πετυχαίνοντας και τα δύο τέρματά της από εκτέλεση κόρνερ.

Στην περίπτωση του πρώτου γκολ, ο Χόλντινγκ κέρδισε κατά κράτος τον προσωπικό του αντίπαλο ενώ το 2-1 διαμόρφωσε ο Γκάμπριελ ξεφεύγοντας από τα μαρκαρίσματα έπειτα από το γέμισμα στο δεύτερο δοκάρι του Μαρτινέλι.

Όλα αυτά, την ώρα που η ομάδα του Αρτέτα έχει σημαντικές απουσίες σε άμυνα, κέντρο αλλά και επίθεση όμως γνωρίζει πως μπορεί να τις διαχειριστεί μέσα από παίκτες-μπαλαντέρ ή νεότερους που θέλουν να πιάσουν την ευκαιρία από τα μαλλιά και να κάνουν την διαφορά.

Στράτος Μαρίνος