Ο Πίκφορντ δικαίωσε τον εαυτό του και τον Σάουθγκεϊτ! (vid)

Ο Τζόρνταν Πίκφορντ ήταν εξαιρετικός απέναντι στην Τσέλσι, χαρίζοντας τη νίκη στην Έβερτον με τις καίριες και δύσκολες αποκρούσεις του, αποδεικνύοντας πως τα γάντια του βασικού στην εθνική Αγγλίας του ανήκουν περισσότερο από κάθε άλλον.



Ο Πίκφορντ δικαίωσε τον εαυτό του και τον Σάουθγκεϊτ! (vid)

Η Έβερτον πήρε τεράστια νίκη απάναντι στην Τσέλσι, επικρατώντας με 1-0 στο κατάμεστο και καυτό Γκούντισον Παρκ, μειώνοντας την διαφορά από την 17η θέση στο -2, έχοντας αγωνιστεί ένα λιγότερο παιχνίδι από την Λιντς.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Ριτσάρλισον, εκμεταλλευόμενος την γκέλα του Αθπιλικουέτα και πλασάροντας εύστοχα στην εστία του Μεντί. Ωστόσο, MVP της αναμέτρησης δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Τζόρνταν Πίκφορντ. Ο ¶γγλος γκολκίπερ πραγματοποίησε δύσκολες και σημαντικές αποκρούσεις διατηρώντας ανέπαφη την εστία του και δίνοντας την νίκη στα «ζαχαρωτά».

Η εξαιρετική εμφάνισή του δεν ήταν πολύτιμη μόνο για την Έβερτον αλλά και για τον ίδιο, καθώς κατάφερε να «καθαρίσει» το όνομά του από τα κακεντρεχή σχόλια αρκετών ¶γγλων σχετικά με την ικανότητά του και την θέση του στην εθνική ομάδα.

Μπορεί να μην διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, ωστόσο, ο Πίκφορντ ήταν ένας από τους πιο επιδραστικούς παίκτες των «τριών λιονταριών» και βασικός παράγοντας για την πορεία μέχρι τον τελικό του Γουέμπλεϊ, δεχόμενος μόλις 2  τέρματα σε ολόκληρη την διοργάνωση.

Είναι αλήθεια, πως στη φετινή σεζόν, ο Νικ Πόουπ και ο ¶αρον Ράμσντεϊλ πραγματοποιούν καλές εμφανίσεις με τις ομάδες τους, όμως ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αγγλίας, επιμένει στην επιλογή του τερματοφύλακα της Έβερτον. Αρκετοί δεν συμφωνούν με την απόφασή του, ωστόσο, ο Πίκφορντ τους έδωσε τροφή για σκέψη και σίγουρα μία πληρωμένη απάντηση ενόψει και των πρώτων παιχνιδιών για το Nations League στις αρχές του Ιουνίου.

Στράτος Μαρίνος