Της αμύνης τα παιδιά την κράτησαν στην 4άδα (vids)

Τα γκολ των Χόλντινγκ και Γκάμπριελ κατάφεραν να κρατήσουν την κακή Άρσεναλ στην 4άδα της Πρέμιερ Λιγκ με το τελικό 2-1 επί της Γουέστ Χαμ. Κόντρα στην ροή του ματς και τα δύο τέρματα των «κανονιέρηδων» που ήξεραν από πριν το αποτέλεσμα της Τότεναμ και ήθελαν πάση θυσία να πάρουν το «τρίποντο». Κίνδυνος για την 7άδα για τα «σφυριά», αφού απειλεί η Γουλβς.  



Της αμύνης τα παιδιά την κράτησαν στην 4άδα (vids)

Παρά το παιχνίδι με την Άιντραχτ μεσοβδόμαδα, η Γουέστ Χαμ έδειξε να μπορεί να βγάλει περισσότερη ενέργεια στο γήπεδο απέναντι στην Άρσεναλ και ήταν τρομερά άτυχη που βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ. Το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό, δεν είχε σπιρτάδα, οι Τσουφάλ, Λανσίνι και Ράις στο ημίωρο της αναμέτρησης προσπάθησαν ν' απειλήσουν τα καρέ του Ράμσντεϊλ, όμως, ξαφνικά τα «σφυριά» βρέθηκαν να μαζεύουν τη μπάλα από τα δίχτυα τους.

Αυτό, διότι ο Ρομπ Χόλντινγκ που αντικατέστησε τον τραυματία Γουάιτ στα μετόπισθεν της Άρσεναλ, άνοιξε το σκορ στο 38ο λεπτό με κεφαλιά για να κάνει το 1-0 για το σύνολο του Αρτέτα. Μάλιστα, αυτό ήταν το πρώτο του γκολ από το 2019! Οι «κανονιέρηδες» πιέστηκαν άμεσα και με μεγάλη ένταση από τους παίκτες του Μόγιες που κατάφεραν πριν φύγει το πρώτο μέρος να βρουν απάντηση! Στο 45' η μπάλα έφτασε δεξιά στον Τσουφάλ που είχε χώρο, εκείνος έκανε το γύρισμα προς τον Μπόουεν και το δικό του τελείωμα με τη βοήθεια και μιας κόντρας κατέληξε στο βάθος της εστίας για το 1-1.

Η Γουέστ Χαμ κατάφερε να βγει από τ' αποδυτήρια ξανά με διάθεση να είναι απόλυτα δραστήρια στον αγωνιστικό χώρο και να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε στο πρώτο μέρος, επενδύοντας στην αντίδραση που έβγαλε μετά το γκολ που δέχθηκε. Πάλι οι γηπεδούχοι στο Ολυμπιακό Στάδιο πίεσαν, όμως στο 55' γι' ακόμα μια φορά η Άρσεναλ θα έβρισκε γκολ από το πουθενά. Ο Σάκα κέρδισε κόρνερ, από την εκτέλεσή του ο Μαρτινέλι κατάφερε να κάνει επαφή με τη μπάλα για να τη στείλει σε σημείο που βρισκόταν ο Γκάμπριελ κι αυτός με κεφαλιά έγραψε το 2-1.

Και το μοτίβο έγινε πάλι το ίδιο για το ματς, με την Γουέστ Χαμ να βρίσκει χώρους από τα πλάγια ώστε να πλησιάσει προς την αντίπαλη περιοχή και να ψάχνει εκ νέου απάντηση. Η ομάδα του Αρτέτα υπερασπίστηκε το προβάδισμα και πήρε όλους τους βαθμούς στο ματς που στο φινάλε του είχε έντονο εκνευρισμό μεταξύ των παικτών...

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης