Έβερτον: Έκτη στους μισθούς, 18η στο… γήπεδο!

Με τους τεράστιους μισθούς που δίνει η Έβερτον, θα περίμενε κανείς πως η πορεία της ομάδας στην Πρέμιερ Λιγκ θα ήταν θετική. Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική.



Έβερτον: Έκτη στους μισθούς, 18η στο… γήπεδο!

Αν τα χρήματα μεταφράζονταν σε βαθμούς, η Έβερτον θα έβγαινε... Ευρώπη! Τα «ζαχαρωτά» βρίσκονται «αγκαλιά» με την Championship και με την σεζόν να μπαίνει στην τελική ευθεία, το τρομακτικό σενάριο του υποβιβασμού μοιάζει πλέον αρκετά ρεαλιστικό. Η αγωνιστική εικόνα της ομάδας είναι από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου αποθαρρυντική και η έλευση του Φρανκ Λάμπαρντ τον Ιανουάριο δεν άλλαξε την κατάσταση. Με μόλις 10 βαθμούς από την αρχή του 2022, η Έβερτον δεν σταματά να απογοητεύει τους οπαδούς της.

Οι εμφανίσεις της ομάδας όμως είναι… δυσανάλογες με τις δαπάνες της. Σύμφωνα με το Capology, ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ βρίσκεται έκτος στο… πρωτάθλημα μισθών της Πρέμιερ Λιγκ.

Η Έβερτον ξοδεύει αυτή τη στιγμή περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ για τις απολαβές των παικτών της ανά έτος, περισσότερα από ομάδες όπως η Τότεναμ, η Γουέστ Χαμ και η Λέστερ. Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η μεταγραφική διαχείριση του συλλόγου δεν αποδίδει καθόλου, καθώς τα υπέρογκα συμβόλαια δεν έχουν καταφέρει να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Παίκτες όπως ο Γεράι Μίνα, ο Αντρέ Γκόμες αλλά και ο δανεικός Φαν Ντε Μπεκ δημιουργούν ένα «φουσκωμένο» μισθολόγιο, το οποίο όμως δεν έχει ανταπόκριση στο γήπεδο. O Κολομβιανός αμυντικός έχει χάσει το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν ως τραυματίας, σημειώνοντας μόλις 12 εμφανίσεις, ενώ αντίστοιχη συμμετοχή έχει και ο Πορτογάλος μέσος.

Την ίδια στιγμή, ο Ριτσάρλισον, ένας από τους αστέρες της ομάδας, αμείβεται με 5,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η επιθετική του συνεισφορά δεν είναι η αναμενόμενη, καθώς έχει βρει δίχτυα μόλις 8 φορές την φετινή περίοδο.

Οι ποδοσφαιριστές της Έβερτον παίρνουν… χρυσό για την προσφορά τους, η οποία όμως είναι ελάχιστη. Οι νέες μεταγραφές δεν αποδίδουν, ενώ τα βαριά συμβόλαια είναι… ελαφριά στον αγωνιστικό χώρο. Η οικονομική άνεση του συλλόγου αναδεικνύει ακόμα περισσότερο τόσο την αναποτελεσματική διαχείριση όσο και την αδυναμία του να αξιοποιήσει ποιοτικές μονάδες. Οι τσέπες μπορεί να είναι γεμάτες, το βάρος τους όμως φαίνεται πως… τραβάει την Έβερτον στην Championship.

Κώστας Ξενακούδης