Νίκη σωτηρίας για την Μπέρνλι με ανατροπή, έπεσε η Νόριτς!

Κρατιέται όσο μπορεί στην κατηγορία η Μπέρνλι, η οποία πραγματοποίησε μία απίστευτη ανατροπή στην έδρα της Γουότφορντ, μετά το 80ο λεπτό (1-2) και έκανε αποφασιστικό βήμα για την παραμονή της, προσθέτοντας και άλλο άγχος στην Έβερτον, ενόψει του ματς με την Τσέλσι. Την ίδια ώρα, η Μπράιτον απέδειξε ξανά γιατί αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος και έφυγε με το «διπλό» από την Γουλβς, με το εμφατικό 3-0, ενώ η Νόριτς υποβιβάστηκε και μαθηματικά μετά την ήττα από την Άστον Βίλα με 2-0!



Νίκη σωτηρίας για την Μπέρνλι με ανατροπή, έπεσε η Νόριτς!

Μπορεί καμία από τις τέσσερις αναμετρήσεις να μην είχαν τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον, αν εξαιρέσουμε την «ελληνική» Νόριτς, όμως η ομάδα του Ντιν Σμιθ, δίχως τους Δημήτρη Γιαννούλη και Χρήστος Τζόλη στην βασική της ενδεκάδα δεν κατάφερε να αποσπάσει βαθμό από την Άστον Βίλα του Στίβεν Τζέραρντ και υποβιβάστηκε!

Το ματς ήταν ιδιαίτερα ανοιχτό, ο Μπέιλι απείλησε στο 20’, με το εξαιρετικό του σουτ να καταλήγει στο δοκάρι, αλλά το ίδιο δεν συνέβη με την προσπάθεια του Γουότκινς 20 λεπτά μετά, η οποία κατέληξε στα δίχτυα και «πλήγωσε» τον Κρουλ που συμπλήρωσε 150 ματς στην Premier League με την φανέλα των «καναρινιών».

Η Νόριτς προσπάθησε να αντιδράσει, είχε τις στιγμές της, αλλά η μεγαλύτερη ευκαιρία του δευτέρου μέρους, άνηκε και πάλι στους γηπεδούχους, με τον Τσέιμπερς να στέκεται άτυχος με την συμπλήρωση μίας ώρας, καθώς η κεφαλιά το σηματοδότησε το δεύτερο δοκάρι της ομάδας του.

Στα εναπομείναντα λεπτά, η Άστον Βίλα κυριάρχησε και βρήκε δεύτερο γκολ στο 92΄ με τον Ινγκς και τα «καναρίνια» ξεκινούν τον σχεδιασμό τους για την επόμενη σεζόν!

Την ίδια ώρα, σε ένα «εξάποντο» παραμονής, το οποίο έλαβε χώρα ανάμεσα σε Γουότφορντ και Μπέρνλι, οι «hornets» αποδείχθηκαν πιο σοβαροί στο πρώτο μέρος αλλά δεν διατήρησαν το «μηδέν» στο σπίτι τους, για πρώτη φορά μέσα στο 2022 και είδαν την Μπέρνλι να φεύγει με ένα τεράστιο «διπλό» από το «Βίκαρεϊτζ Ρόουντ»!

Προηγήθηκαν στο 8’, ύστερα από ωραία προσπάθεια του Κούτσκα και αυτογκόλ του Ταρκόφσκι, αλλά το μπλακ άουτ έλαβε χώρα στο δεύτερο μέρος! Ο Κορκ ισοφάρισεστο 83’ και ο Μπράουνχιλ τρία λεπτά μετά ολοκλήρωσε μία επική ανατροπή που ενδέχεται να χαρίσει στην Μπέρνλι και την παρουσία της στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου και την επόμενη χρονιά.

Παράλληλα, ιδιαίτερα ενδιαφέρον παιχνίδι έλαβε χώρα ανάμεσα σε Γουλβς και Μπράιτον, σε ένα «ντέρμπι» που εύκολα κάποιος θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει ως ματς… δεκάδας, με την πρώτη τους συνάντηση να έχει ολοκληρωθεί με 1-0 υπέρ των «λύκων», χάρη σε γκολ του Σαίς!

Στην σημερινή περίπτωση, ο ίδιος παίκτης υπέπεσε σε πέναλτι και η Μπράιτον είχε την «χρυσή» ευκαιρία να πάρει προβάδισμα στο «Μολινό», αλλά ο ΜακΆλιστερ αστόχησε. Σημάδεψε το δοκάρι του Σα και ο Πορτογάλος αποσόβησε για πρώτη φορά πέναλτι σε επίπεδο Premier League, μετά από 11 μήνες συνολικά στην καριέρα του!

Ωστόσο, ο ΜακΆλιστερ είχε και δεύτερη ευκαιρία, μετά το απρόσεκτο μαρκάρισμα που έγινε πάνω στον Γουέλμπεκ, στο τέλος του πρώτου μέρους και αυτή την φορά, αποδείχθηκε πιο συγκεντρωμένος, «γράφοντας» το 1-0, παρά την υπέρ προσπάθεια του Σα.

Η Γουλβς είχε ένα ολόκληρο ημίχρονο μπροστά της για να αντιδράσει, αλλά δέχθηκε δεύτερο γκολ από τον Τροσάρντ, τρίτο από τον Μπισούμα και η ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ με το εμφατικό 3-0 πάτησε ξανά σταθερά στην πρώτη δεκάδα, παρά το γεγονός πως συγκομιδή της μακριά από το «Άμεξ», είναι πολύ καλύτερη από ότι στο «σπίτι» της.

Τέλος, στο ματς με το μικρότερο βαθμολογικό ενδιαφέρον, Σαουθάμπτον και Κρίσταλ Πάλας ήταν κοντά στον να χαρίσουν την πρώτη ισοπαλία της αγωνιστικής με 1-1, αλλά δεν συνέβη! Οι «άγιοι» προηγήθηκαν με τον Ρομέου από νωρίς, αλλά η ομάδα του Πατρίκ Βιεϊρά έκανε ό,τι μπορούσε για να βρει δίχτυα μετά από τρία ματς σε όλες τις διοργανώσεις, ισοφάρισε, χάρη στο πρώτο γκολ του Έζε στην σεζόν και πήρε τη νίκη με 2-1 στις καθυστερήσεις με το τέρμα του Ζαχά!

Συνοπτικά τα αποτελέσματα των τεσσάρων αναμετρήσεων:

Άστον Βίλα – Νόριτς 2-0 (41’ Γουότκινς, 92’ Ινγκς)

Σαουθάμπτον – Κρίσταλ Πάλας 1-2 (9’ Ρομέου – 60’ Έζε, 92’ Ζαχά)

Γουότφορντ – Μπέρνλι 1-2 (8’ αυτ. Ταρκόφσκι – 83’ Κορκ, 86’ Μπράουνχιλ )

Γουλβς – Μπράιτον 0-3 (42’ ΜακΆλιστερ. 70’ Τροσάρ, 86’ Μπισούμα)

Δημήτρης Μανάκος