Πέρασε και από το Νιούκαστλ και δηλώνει... ασταμάτητη! (vid)

Φτωχότατο το τελικό 1-0 της Λίβερπουλ στο Νιούκαστλ, με τους «κόκκινους» να περνούν από το St. James' Park πολύ πιο άνετα απ' ότι το είχαν φανταστεί πριν από το ματς. Ο Κεϊτά το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, συνεχής η πίεση στη Σίτι για την κορυφή. Μεγάλες χαμένες ευκαιρίες από τους παίκτες του Κλοπ με τον Ντουμπράβκα να τους σταματά συνεχώς, μερική συντήρηση δυνάμεων από τον Γερμανό κόουτς με τις αλλαγές που έκανε. 



Πέρασε και από το Νιούκαστλ και δηλώνει... ασταμάτητη! (vid)

Ωριμότητα, δύναμη, σωστά τρεξίματα και καθαρό μυαλό χαρακτήρισαν τη Λίβερπουλ στο St. James' Park και μάλλον ήταν πολύ νωρίς για την Νιούκαστλ ώστε να τα κοντράρει όλα αυτά, παρά και την δική της αναγέννηση στο δεύτερο μισό της φετινής σεζόν.

Οι «κόκκινοι» εμφανίστηκαν με απόλυτη πίστη στους εαυτούς τους και το παιχνίδι τους στην πολύ δύσκολη έδρα από την οποία καλούνταν να περάσουν και στο 19ο λεπτό απέκτησαν το προβάδισμα με πανέμορφη συνεργασία και γκολ.

Ο Μίλνερ τσίμπησε τη μπάλα δίχως φάουλ από τον Σαρ παρά τις «φωνές» της Νιούκαστλ, ο Χέντερσον την έστειλε δεξιά κι εκεί έπαιξαν οι Κεϊτά και Ζότα. Ο Πορτογάλος έστειλε τον συμπαίκτη του στην περιοχή, εκείνος ντρίμπλαρε τον Ντουμπράβκα και έγραψε το 1-0 με δυνατό σουτ.

Αν ο Μανέ στο 34' έκανε καλύτερο τελείωμα σε αντεπίθεση που εκφράστηκε με τον Λουίς Ντίας, τότε, ίσως και να είχε καθαρίσει το ματς από πολύ νωρίς και δεν θα υπήρχε και η στιγμή ανησυχίας στο 39ο λεπτό. Ο Αλμιρόν έφυγε στην πλάτη της άμυνας των «κόκκινων», πέρασε με δυσκολία τον Άλισον, πλάσαρε στα δίχτυα, αλλά είχε πάρει τη μπάλα όντας εκτεθειμένος.

Η υιοθέτηση του πιο aggressive στυλ και διάθεσης από την Νιούκαστλ την βοήθησε να είναι πιο δραστήρια στο δεύτερο μέρος του αγώνα στο St. James' Park. Ακόμα κι έτσι, όμως, η Λίβερπουλ απώλεσε τεράστια ευκαιρία στο 63ο λεπτό για να τελειώσει το ματς. Ο Γκόμες από δεξιά γύρισε στον Μανέ που απλά έπρεπε να σκοράρει στην κίνηση, αλλά το δεξί πλασέ που επιχείρησε έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ντουμπράβκα.

Οι παίκτες του Κλοπ κυνήγησαν με ορμή το δεύτερο γκολ, όμως, στο 69' ο Τάργκερ προτού ο Σαλάχ σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα και στο 72' ο Ντουμπράβκα νίκησε τον Ζότα σε τετ-α-τετ. Το σκορ θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερο για τη Λίβερπουλ, η Νιούκαστλ όσο κι αν ανέβηκε δεν είχε τρόπο να φτιάξει κάτι ιδιαίτερα απειλητικό ή ορθολογικό κι έτσι το 1-0 παρέμεινε. Οι «κόκκινοι» συνέχισαν την ξέφρενη πορεία τους και οι «καρακάξες» υπέστησαν την πρώτη εντός έδρας ήττα τους στο πρωτάθλημα μετά τις 15 του Γενάρη!

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Νιούκαστλ: Ντουμπράβκα, Σαρ (61' Λασέλς), Κραφτ (85' Μέρφι), Μπερν, Τάργκετ, Μπρούνο, Σέλβεϊ, Γουίλοκ (67' Γουντ), Αλμιρόν, Ζοέλιντον, Σεντ – Μαξιμέν

Λίβερπουλ: Άλισον, Γκόμες, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον (69' Φαμπίνιο), Μίλνερ (78' Τιάγκο), Κεϊτά, Ντίας, Μανέ (69' Σαλάχ), Ζότα

Κώστας Ζάλιαρης