Άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς η «κυρίαρχη» Λέστερ! (vids)

Η Λέστερ κυριάρχησε στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, δέχτηκε ένα τέρμα νωρίς από τον Πελεγκρίνι όμως ο Λούκμαν την έβαλε ξανά στο παιχνίδι, με το τελικό 1-1 να αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει του επαναληπτικού αγώνα στην Ιταλία σε μία εβδομάδα.



Άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς η «κυρίαρχη» Λέστερ! (vids)

Με τον Τζέιμι Βάρντι να επιστρέφει στο αρχικό σχήμα της για πρώτη φορά μετά τις 5 Μαρτίου η Λέστερ υποδέχτηκε στο κατάμεστο Κινγκ Πάουερ την Ρόμα για το πρώτο παιχνίδι των ημιτελικών του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ.

Οι δύο ομάδες έδωσαν πολύ γρήγορο ρυθμό στην αναμέτρηση στα πρώτα λεπτά, με τις «αλεπούδες» να απειλούν 5ο λεπτό με τον Καστάνιε να εκμεταλλεύεται την ωραία εκτέλεση κόρνερ του Μάντισον, όμως η κεφαλιά του πέρασε λίγο άουτ.

Στο 15’ ήταν σειρά των «Ρωμαίων» να απειλήσουν. Ο Ζαλέφσκι πέρασε μία καταπληκτική κάθετη μπαλιά στον Πελεγκρίνι, ο Ιταλός βρέθηκε απέναντι στον Σμάιχελ και με ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Η Λέστερ σάστισε μετά το τέρμα που δέχτηκε όμως βγήκε και πάλι μπροστά για να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Ο Λούκμαν έφτασε πολύ κοντά στο 1-1 σε δύο περιπτώσεις, όμως αρχικά στο 29’ δέχτηκε το «μπλοκ» από τον Σμόλινγκ ενώ πέντε λεπτά αργότερα, το δυνατό σουτ που επιχείρησε είχε απάντηση από τον Ρουί Πατρίτσιο.

Στην επανάληψη, οι «αλεπούδες» μπήκαν δυναμικά στην αναμέτρηση και ο Λούκμαν έφτασε για ακόμη μία φορά στο γκολ, όμως η κεφαλιά που έπιασε από την εκτέλεση κόρνερ του Ντιούσμπερι-Χολ πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Όσο ο χρόνος κυλούσε, οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν ακόμη πιο βαθιά στον αγωνιστικό χώρο δεχόμενοι την πίεση της ομάδας του Μπρένταν Ρότζερς και ψάχνοντας χώρους στην αντεπίθεση.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, η Λέστερ ανέβασε ακόμη περισσότερο το ρυθμό της και 5 λεπτά αργότερα, με την βοήθεια των αλλαγών του Ρότζερς, βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με τον Αντεμόλα Λούκμαν να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από την παράλληλη σέντρα του Χάρβεϊ Μπαρνς.

Οι γηπεδούχοι πήραν ψυχολογία και με άλλο αέρα συνέχισαν να απειλούν την Ρόμα ψάχνοντας το γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού στην Ιταλία. Αρχικά στο 71’ με τον Ιμπάνιες να  πέφτει με αυτοθυσία στα πόδια του Μάντισον πριν προλάβει να εκτελέσει και στην συνέχεια στο 78’ με τον Ιεανάτσο να σουτάρει με δύναμη έξω από την περιοχή και τον Πατρίτσιο να διώχνει σε κόρνερ.

Οι «Ρωμαίοι» εκμεταλλεύτηκαν τα κενά στην άμυνα των «αλεπούδων» και στο 81’ με τον Έιμπραχαμ έτρεξε στην αντεπίθεση, τροφοδότησε με ωραίο τακουνάκι τον Ολιβέιρα όμως ο Σμάιχελ απέκρουσε εντυπωσιακά παραχωρώντας το πρώτο κόρνερ για τους φιλοξενούμενους στο παιχνίδι.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, οι «αλεπούδες» έμοιαζαν να ξεμένουν από δυνάμεις, αδυνατώντας να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα της ομάδας του Ζοσέ Μουρίνιο, με το σφύριγμα της λήξης του διαιτητή να αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για την ρεβάνς στην Ιταλία σε μία εβδομάδα.

Στράτος Μαρίνος