Το μυστικό της ανοδικής πορείας της Λούτον αναδύει μέσα από τις στάχτες ενός τραπεζιού… πινγκ πονγκ!

Ο τεχνικός της Λούτον, Νέιθαν Τζόουνς αποκάλυψε πως έπρεπε να βάλει φωτιά στα τραπέζια πινγκ πονγκ που υπήρχαν στο προπονητικό κέντρο της ομάδας για να καταφέρει να βάλει τους ποδοσφαιριστές του στο γυμναστήριο και να επικεντρωθούν στο ποδόσφαιρο.



Το μυστικό της ανοδικής πορείας της Λούτον αναδύει μέσα από τις στάχτες ενός τραπεζιού… πινγκ πονγκ!

Η Λούτον κάνει ξέφρενη πορεία στην φετινή σεζόν στην Τσάμπιονσιπ. Έχει εξασφαλίσει την παρουσία της στα πλέι-οφ ανόδου και παρότι δεν διαθέτει σούπερσταρ στο ρόστερ της, αποτελεί μία από τις πιο επικίνδυνες ομάδες της κατηγορίας.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο τεχνικός της ομάδας Νέιθαν Τζόουνς κέρδισε το βραβείο του καλύτερου προπονητή της χρονιάς και αποκάλυψε τα μυστικά του σχετικά με την ανοδική πορεία του συλλόγου τα τελευταία χρόνια.

Όπως τόνισε, όταν πρωτομπήκε στα αποδυτήρια είδε τους παίκτες του πιο ενθουσιασμένους με το τραπέζι πινγκ πονγκ που υπήρχε στο χώρο παρά με την δουλειά που έπρεπε να κάνουν στο γυμναστήριο.

«Όταν ήρθα, κατάλαβα ότι κάποιοι παίκτες ανησυχούν περισσότερο για το αν είναι καλοί στο πινγκ πονγκ, από το αν είναι καλοί επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Υπήρχε μια μεγάλη κουλτούρα γύρω από το πινγκ πονγκ. Σκέφτηκα πως έπρεπε είτε να τους δελεάσω για να τους βάλω στο γυμναστήριο, είτε να κάψω το τραπέζι του πινγκ πονγκ. Ήταν πολύ πιο εύκολο να κάψω το τραπέζι του πινγκ πονγκ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Λούτον δεν έχει αγωνιστεί ποτέ στην Πρέμιερ Λιγκ, καθώς η τελευταία της σεζόν στην μεγάλη κατηγορία ήταν το 1991-1992 που γνώρισε τον υποβιβασμό για την Τσάμπιονσιπ. Πλέον, κοιτάει στα μάτια τις αντιπάλους της και στοχεύει στην άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ μετά από μία 30ετια στις μικρότερες κατηγορίες.

Όσο για το μυστικό της φετινής της πορείας, ο Νέιθαν Τζόουνς ανέφερε: «Δομικά θα μας ζήλευαν πολλές ομάδες. Δεν έχουμε σούπερ σταρ, έχουμε μια ομάδα παικτών που θέλει να πετύχει κάτι. Δεν έχουν πλησιάσει καν στο ταβάνι τους. Έξω από την ομάδα όλοι σκέφτονται ότι έχει γίνει μια τεράστια έκπληξη, αλλά εσωτερικά είχαμε την αυτοπεποίθηση να ξεπεράσουμε τα όριά μας. Ιδανικά, όλοι θα ήθελαν να τα πάνε φανταστικά, χωρίς να ξοδέψουν πολλά λεφτά. Αυτό δεν είναι το ζητούμενο, αλλά εμείς το κάναμε πολύ καλά».

Στράτος Μαρίνος