Η Κάρντιφ ζητάει 80 εκατ. λίρες αποζημίωση από την Ναντ για τον θάνατο του Εμιλιάνο Σάλα

Ο σύλλογος της Τσάμπιονσιπ θεωρεί υπεύθυνη την Ναντ για τον θάνατο του Εμιλιάνο Σάλα και διεκδικεί δικαστικώς μία αποζημίωση ύψους 80 εκατ. λιρών, μετά και τον υποβιβασμό της εκείνη την χρονιά.



Η Κάρντιφ ζητάει 80 εκατ. λίρες αποζημίωση από την Ναντ για τον θάνατο του Εμιλιάνο Σάλα

Η υπόθεση του Εμιλιάνο Σάλα τον Ιανουάριο του 2019 συγκλόνισε την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα. Ο Αργεντινός επιθετικός είχε ολοκληρώσει την μετακίνησή του από την Ναντ στην Κάρντιφ μετά από ένα εντυπωσιακό πρώτο μισό στη σεζόν με τον γαλλικό σύλλογο και ανέβαινε για τελευταία φορά στο αεροπλάνο για να μεταβεί στην Ουαλία και να ολοκληρώσει την μεταγραφή του, ύψους 15 εκατ. λιρών.

Ωστόσο, το αεροπλάνο χάθηκε από τα ραντάρ στην περιοχή της Μάγχης και 17 ημέρες αργότερα, η σορός του ανασύρθηκε από τα ερείπια, βυθίζοντας σε πένθος την ποδοσφαιρική κοινότητα.

Μέχρι και σήμερα, η υπόθεσή του απασχολεί τις Αρχές, με την Κάρντιφ να βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με την Ναντ καθώς θεωρούν υπαίτιο τον γαλλικό σύλλογο για τον θάνατο του παίκτη.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στην Αγγλία, ο σύλλογος που εκείνη την εποχή αγωνιζόταν στην Πρέμιερ Λιγκ, διεκδικεί αποζημίωση ύψους 80 εκατ. λιρών από τα «καναρίνια» καθώς υποστηρίζουν πως τα τέρματα του Αργεντινού επιθετικού θα τους είχαν βοηθήσει να παραμείνουν στην κατηγορία και δεν θα έχαναν τα κέρδη από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τους σπόνσορες της Πρέμιερ Λιγκ.

 

Στράτος Μαρίνος