Βήμα παραμονής για την Μπέρνλι, «θεαματική» ισοπαλία ανάμεσα σε Μπράιτον και Σαουθάμπτον!

Ακόμη μία νίκη που την φέρνει πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού πέτυχε η Μπέρνλι, επικρατώντας με 1-0 της Γουλβς στο Τερφ Μουρ, ανεβαίνοντας παράλληλα στην 17η θέση της βαθμολογίας, πάνω από την Έβερτον και πλέον έχει το πάνω χέρι στην μάχη της παραμονής στην κατηγορία. Την ίδια ώρα, Μπράιτον και Σαουθάμπτον αναδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2 σε ένα παιχνίδι χωρίς ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον, όμως με τις δύο ομάδες να χαρίζουν αρκετές εντυπωσιακές φάσεις και στο τελός να μοιράζονται από έναν βαθμό.



Βήμα παραμονής για την Μπέρνλι, «θεαματική» ισοπαλία ανάμεσα σε Μπράιτον και Σαουθάμπτον!

Μπέρνλι – Γουλβς 1-0

Μετά την νίκη επί της Σαουθάμπτον, η Μπέρνλι θέλησε να πάρει ακόμη μία νίκη στο Τερφ Μουρ απέναντι στην Γουλβς που θα της έδινε το πάνω χέρι στην μάχη που δίνει για να παραμείνει στην κατηγορία.

Οι «λύκοι» ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι, στο 19ο λεπτό, με τον Γιόνι Κάστρο να συγκλίνει από τα αριστερά και να επιχειρεί ένα σουτ όμως ο Πόουπ αντέδρασε έγκαιρα, διατηρώντας απαραβίαστη την εστία του. Οι δύο ομάδες επικεντρώθηκαν στα αμυντικά τους καθήκοντα, με τα πρώτα 45 λεπτά να τελειώνουν χωρίς κάποια ιδιαίτερη απειλή για τις εστίες των δύο τερματοφυλάκων.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, οι δύο ομάδες ανέβασαν την απόδοσή τους και έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ. Αρχικά, ο Ματέι Βίντρα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σα όμως υποδείχθηκε ορθώς σε θέση οφσάιντ, ενώ λίγο αργότερα, ο Σεμέδο εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ όμως ο Πόουπ απέκρουσε εντυπωσιακά διατηρώντας το 0-0.

Στο 63ο λεπτό, η μοναδική αλλαγή του Μάικ Τζάκσον σε σχέση με την αναμέτρηση με την Σαουθάμπτον, ο Ματέι Βίντρα, εκμεταλλεύτηκε το παράλληλο γύρισμα του Βέγκχορστ και άνοιξε το σκορ, βάζοντας φωτιά στις εξέδρες του Τερφ Μουρ.

Μετά το γκολ, η Μπέρνλι αμύνθηκε εξαιρετικά και δεν ένιωσε την απειλή της Γουλβς, ενώ παράλληλα προσπάθησε να πετύχει και δεύτερο τέρμα για να κλειδώσει μία ακόμη νίκη στην έδρα της.

Οι «κλάρετς» είχαν καταφέρει να πάρουν το τρίποντο στα 5 από τα 6 τελευταία παιχνίδια που προηγήθηκαν στο σκορ και στην συγκεκριμένη αναμέτρηση δεν έγινε κάτι διαφορετικό, με τους παίκτες του Μάικ Τζάκσον να παίρνουν την νίκη με 1-0, φτάνοντας στην 17η θέση της βαθμολογίας, πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού.

Μπράιτον-Σαουθάμπτον 2-2

Την ίδια ώρα στο Άμεξ, η Μπράιτον ήρθε ισόπαλη με 2-2 απέναντι στην Σαουθάμπτον στο πλαίσιο της  34ης αγωνιστικής, σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της αγωνιστικής. Οι γηπεδούχοι πήραν από νωρίς κεφάλι στο σκορ, μόλις στο 2ο λεπτό, με τον Ντάνι Γουέλμπεκ να εκμεταλλεύεται την αδράνεια στην άμυνα των «αγίων», πλασάροντας σε κενή εστία για το 4ο γκολ του στην τρέχουσα σεζόν. Η ομάδα του Ραλφ Χαζενούχτλ επιχείρησε να ισοφαρίσει άμεσα, όμως η προβολή του Τσε Άνταμς κατέληξε στο δοκάρι του Ρόμπερτ Σάντσες.

Λίγο πριν την συμπλήρωση μίας ώρας παιχνδιού, ο Νιλ Μοπέ δεν κατάφερε να σημαδέψει σωστά, ωστόσο, δευτερόλεπτα πριν την συμπλήρωση των πρώτων 45’, ο Τροσάρ επιχείρησε μία σέντρα και ο Σαλισού έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας το για το 2-0.

Όμως η Σαουθάμπτον δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Στο 45+4’, ο Γουόρντ Πράους εκτέλεσε ένα φάουλ από τα δεξιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το 14ο γκολ από απευθείας εκτέλεση και μειώνοντας σε 2-1.

Στην επανάληψη, ο Άγγλος διεθνής της Σαουθάμπτον έφερε στα ίσια το παιχνίδι, σκοράροντας με ένα ωραίο πλασέ έξω από την περιοχή, διαμορφώνοντας το 2-2. Οι «άγιοι» κυριάρχησαν στο δεύτερο μέρος, ωστόσο δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν μία επική ανατροπή, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται από έναν βαθμό μετά και το ακυρωθέν γκολ των «γλάρων» στο 78ο λεπτό της αναμέτρησης.

Στράτος Μαρίνος