Ο Captain America έσωσε την Τσέλσι!

Μπήκε στο 76', σκόραρε στο 90' και χάρισε στην Τσέλσι ένα τρομερά σημαντικό «τρίποντο» ψυχολογίας. Ο Κρίστιαν Πούλισικ διαμορφώνοντας το 1-0 επί της Γουέστ Χαμ έσωσε την ομάδα του που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα μπροστά από την αντίπαλη εστία. Ο Ζορζίνιο στο 87' είχε νικηθεί από τον Φαμπιάνσκι σε πέναλτι, στο μοναδικό λάθος που έκανε στο ματς ο Ντόουσον, ο οποίος αποβλήθηκε για την ανατροπή στον Λουκάκου.



Ο Captain America έσωσε την Τσέλσι!

Όσο η Τσέλσι δεν μπορούσε ν' αυξήσει την ένταση στο παιχνίδι της, την πίεση, τα τρεξίματα και τις εμπνεύσεις, τόσο η άμυνα της Γουέστ Χαμ έβγαινε νικήτρια. Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα στο «Στάμφορντ Μπριτζ» ήταν ιδανικό για... την σιέστα από το τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα, αφού ουδέποτε η αναμέτρηση πρόσφερε κάποια συγκίνηση είτε προς τον κόσμο που βρισκόταν στο γήπεδο, είτε προς τους τηλεθεατές.

Δεν υπήρχε ροή ποδοσφαίρου, δεν υπήρχαν ευκαιρίες και δεν υπήρχαν μεγάλα ρίσκα από τους ποδοσφαιριστές και αυτό έπρεπε ν' αλλάξει είτε από τη μια κατεύθυνση, είτε από την άλλη, προκειμένου αυτό το παιχνίδι ν' αποκτήσει ζωή και να τραβήξει το ενδιαφέρον.

Το δεύτερο μέρος έδειχνε σημάδια βελτίωσης με την πίεση της Τσέλσι να εντείνεται και τον Τίμο Βέρνερ να μην μπορεί να ξεφύγει από τον Ντόουσον που του κόντραρε κάθε προσπάθεια προς την εστία του Φαμπιάνσκι. Ο Μόγιες, δεν είχε ξεκινήσει τον Ντέκλαν Ράις στα χαφ, αφού έρχεται και ο πολύ σημαντικός ημιτελικός με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, όμως, τον έριξε στο ματς στο τελευταίο ημίωρο αντί του Νομπλ.

Τα «σφυριά» φάνηκε να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο και στο 70ο λεπτό είχαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα με τον Μεντί να λέει διπλό «όχι» στον Γιαρμολένκο που πάτησε περιοχή από δεξιά! Και στα... καπάκια η Τσέλσι απάντησε με τον Μάουντ να σουτάρει, τον Ντόουσον να βάζει κόντρα και τον Βέρνερ να πλασάρει δυνατά άουτ από πλάγια θέση. Ο κόσμος στο «Στάμφορντ Μπριτζ» χρειαζόταν τέτοιες φάσεις για να ξεσηκωθεί καθώς η ατμόσφαιρα ήταν πολύ κακή και φυσικά αυτό ευνοούσε την Γουέστ Χαμ στην προσπάθεια που έκανε για να πάρει αποτέλεσμα.

Στο 74' ήρθε και η εναέρια προβολή του Βέρνερ την οποία μπλόκαρε ο Φαμπιάνσκι και οι «μπλε» έβρισκαν τοίχο σε κάθε τους σκέψη και απόπειρα για το γκολ. Στο 84' ο Ντόουσον στο μοναδικό του λάθος έπειτα από ένα εξαιρετικό παιχνίδι, έκανε πέναλτι στον Λουκάκου, αποβλήθηκε, η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα και από εκεί ο Ζορζίνιο με κάκιστη εκτέλεση νικήθηκε από τον Φαμπιάνσκι. 

Αυτός που θα μιλούσε στο φινάλε ήταν ο Κρίστιαν Πούλισικ. Στα 14 λεπτά από την στιγμή που πέρασε στο ματς, βρέθηκε εκεί που έπρεπε για να γίνει αποδέκτης του γυρίσματος του Μάρκος Αλόνσο από αριστερά και με πλασέ ο Αμερικανός λύτρωσε την Τσέλσι για το τελικό 1-0. Αυτή τη νίκη την χρειαζόταν πολύ το σύνολο του Τούχελ που μεσοβδόμαδα είχε ηττηθεί από την Άρσεναλ και είναι εμφανές πως αυτές οι μέρες είναι αρκετά κακές. 

Κώστας Ζάλιαρης