Η Μπέρνλι έχει το know how και η Έβερτον δεν ξέρει πού έχει… μπλέξει!

Κάθε νίκη της Μπέρνλι κάνει ακόμη πιο δύσκολη την παραμονή της Έβερτον στην Premier League. Το πρόγραμμα που ακολουθεί άλλωστε είναι υπέρ της, ενώ βασικότερο πλεονέκτημά της είναι πως διαθέτει το know how σε τέτοιου είδους καταστάσεις. Πράγμα που όπως και να έχει, δεν… γνωρίζουν τα «ζαχαρωτά»!



Η Μπέρνλι έχει το know how και η Έβερτον δεν ξέρει πού έχει… μπλέξει!

Κάθε χρόνο μοιάζει δεδομένο πως θα υποβιβαστεί. Και κάθε χρόνο, σώζεται. Το έκανε για έξι σερί χρονιές με τον Σον Ντάις στην τεχνική της ηγεσία και παρά την αποχώρησή του από το «Τερφ Μουρ», η Μπέρνλι δείχνει πως έχει αποκτήσει το know how.

Προς το παρόν, ουδείς τον έχει διαδεχθεί με τον Μάικ Τζάκσον να εκτελεί χρέη υπηρεσιακου προπονητή, αλλά ακόμη και αυτός έχει ξεκινήσει με απολογισμό τεσσάρων βαθμών σε δύο αναμετρήσεις.

Μάλιστα, η χθεσινή νίκη της ομάδας του επί της Σαουθάμπτον με 2-0 είχε «διπλό» όφελος. Αρχικά, ήρθε με καλό ποδόσφαιρο, με την Μπέρνλι να κυριαρχεί σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο και εν συνεχεία, πολύ σημαντικότερο είναι το γεγονός πως με τους τρεις βαθμούς που κατέκτησε, πλέον βρίσκεται στον… πόντο από την Έβερτον.

Αν κάποιος κοιτάξει το πρόγραμμα και των δύο, την δεδομένη χρονική στιγμή η Μπέρνλι βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα. Δίνει τρία ματς στο «σπίτι» της, ενώ η πιο δύσκολη εξόρμησή της είναι στην έδρα της Τότεναμ, όπου θα την αντιμετωπίσει μετά τα ματς με Γουλβς, Γουότφορντ και Άστον Βίλα.

Από την άλλη πλευρά, η Έβερτον έχει μπλέξει σε μία κατάσταση που όπως και να έχει δεν γνωρίζει. Η εικόνα της δεν έχει βελτιωθεί ούτε με τον Φρανκ Λάμπαρντ και στα εναπομείναντα ματς που έχει να δώσει, τίθεται αντιμέτωπη με Λίβερπουλ, Τσέλσι, Λέστερ και Άρσεναλ.

Παιχνίδια που αν τα χάσει, οφείλει να κερδίσει οπωσδήποτε την Γουότφορντ, την Μπρέντφορντ και την Κρίσταλ Πάλας. Είναι δυνατό όμως να «σωθεί» με 9 βαθμούς επιπλέον;

H στατιστική λέει δύσκολα! Και ας μην ξεχνάμε πως τα «ζαχαρωτά» έχουν χάσει μόλις πέντε σεζόν της πρώτης κατηγορίας από τότε που ξεκίνησε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στο «Νησί». Είναι δεδομένο πως δεν ξέρουν πού έχουν μπλέξει…

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Μπέρνλι:

Μπέρνλι – Γουλβς

Γουότφορντ – Μπέρνλι

Μπέρνλι – Άστον Βίλα

Τότεναμ – Μπέρνλι

Άστον Βίλα – Μπέρνλι

Μπέρνλι – Νιούκαστλ

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Έβερτον:

Λίβερπουλ – Έβερτον

Έβερτον – Τσέλσι

Λέστερ – Έβερτον

Γουότφορντ – Έβερτον

Έβερτον – Μπρέντφορντ

Έβερτον – Κρίσταλ Πάλας

Άρσεναλ – Έβερτον

Δημήτρης Μανάκος