Η Μπέρνλι παραμένει ζωντανή στην μάχη της παραμονής!

Η Μπέρνλι ήταν με την πλάτη στον τοίχο και χρειαζόταν μόνο νίκη απέναντι στην Σαουθάμπτον στο Τερφ Μουρ για να πάρει και πάλι το πάνω χέρι στην μάχη της παραμονής. Το σύνολο του Μάικ Τζάκσον πραγματοποίησε μία γεμάτη εμφάνιση στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-0 που έφερε τους «κλάρετς» στο -1 από την 17η θέση και την Έβερτον.



Η Μπέρνλι παραμένει ζωντανή στην μάχη της παραμονής!

Η Μπέρνλι φιλοξένησε την Σαουθάμπτον στο Τερφ Μουρ με μοναδικό στόχο το «τρίποντο» που θα της έδινε μία σημαντική ανάσα στην μάχη που δίνει για να παραμείνει στην κατηγορία για ακόμη μία σεζόν.

Στο πρώτο μέρος, οι γηπεδούχοι απείλησαν από νωρίς και κατάφεραν να βρουν το πρώτο τους γκολ μόλις στο 12ο λεπτό με τον Κόνορ Κόλινς να βρίσκει δίχτυα με ένα πανέμορφο σουτ έξω από την αντίπαλη περιοχή, πετυχαίνοντας το πρώτο του τέρμα με την Μπέρνλι στην Πρέμιερ Λιγκ.

Οι «άγιοι» έχασαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν με τον Οριόλ Ρομέου να μην μπορεί να νικήσει με το κεφάλι τον Πόουπ σε δύο περιπτώσεις όντας αμαρκάριστος. Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο Νέιθαν Κόλινς πήδηξε ψηλότερα από όλους σε εκτέλεση κόρνερ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, διπλασιάζοντας το προβάδισμα της Μπέρνλι.

Στην επανάληψη, η Σαουθάμπτον ανέβασε τον ρυθμό της και προσπάθησε να γίνει απειλητική, ωστόσο, τόσο ο Πόουπ όσο και το τάκλιν του Τέιλορ αποσόβησαν τον κίνδυνο στις δύο μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησε ο Τσε Άνταμς.

Οι γηπεδούχοι έριξαν το ρυθμό του αγώνα και διατήρησαν το προβάδισμά τους μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και κατάφεραν να πάρουν μία τεράστια νίκη, την πρώτη επί εποχής Μάικ Τζάκσον, μειώνοντας την διαφορά τους στον ένα βαθμό από την 17η Έβερτον, έχοντας αγωνιστεί ένα παιχνίδι περισσότερο.

Στράτος Μαρίνος