Σωτήριος βαθμός στο 90+2' για την Έβερτον, συνεχίζει ακάθεκτη η Νιούκαστλ! (vids)

Με γκολ του Ριτσάρλισον στο 90+2’, η Έβερτον ισοφάρισε σε 1-1 την Λέστερ και πήρε έναν πολύτιμο βαθμό στην μάχη που δίνει για να παραμείνει στην κατηγορία. Την ίδια ώρα, η Νιούκαστλ κυριάρχησε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας και κατάφερε να πάρει ακόμη ένα τρίποντο χάρη στο πανέμορφο γκολ του Μιγκέλ Αλμιρόν από το πρώτο ημίχρονο. 



Σωτήριος βαθμός στο 90+2' για την Έβερτον, συνεχίζει ακάθεκτη η Νιούκαστλ! (vids)

Έβερτον – Λέστερ 1-1

Η Έβερτον υποδέχτηκε την Λέστερ στο Γκούντισον Παρκ με μοναδικό στόχο τους τρείς βαθμούς που θα της έδιναν ακόμη μεγαλύτερη άνεση στη μάχη που δίνει για να παραμείνει στην κατηγορία. Ωστόσο, η ομάδα ξεκίνησε αρκετά νωχελικά το παιχνίδι και οι «αλεπούδες» το εκμεταλλεύτηκαν παίρνοντας κεφάλι στο σκορ μόλις στο 5ο λεπτό με τον Χάρβεϊ Μπαρνς, βάζοντας δύσκολα στους γηπεδούχους.

Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς έχασε μεγάλη ευκαιρία 6 λεπά αργότερα για να διπλασιάσει το προβάδισμά της με τον Μάντισον, ωστόσο, ούτε ο Ριτσάρλισον στο 17’ κατάφερε να ισοφαρίσει από πλεονεκτική θέση για τα «ζαχαρωτά» με το 1-0 να παραμένει μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη, η Έβερτον πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να απειλήσει με μακρινά σουτ, χωρίς ωστόσο να ανησυχήσουν τον Κάσπερ Σμάιχελ. Μάλιστα, τα ανέβασμα των γραμμών των γηπεδούχων έδωσαν την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να τρέξουν στην αντεπίθεση και να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Τζόρνταν Πίκφορντ.

Στο 83’, ο Ριτσάρλισον βρέθηκε ολομόναχος μέσα στην μικρή περιοχή της Λέστερ, όμως η κεφαλιά του πέρασε απογοητευτικά άουτ. Ωστόσο, ο Βραζιλιάνος επιθετικός στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων εκμεταλλεύτηκε το γύρισμα του Ντέλε Άλι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας στην Έβερτον έναν πολύτιμο βαθμό στην μάχη που δίνει για να παραμείνει στην κατηγορία.

 

Νιούκαστλ – Κρίσταλ Πάλας 1-0

Την ίδια ώρα στο Σεντ Τζέιμς Παρκ, η Νιούκαστλ ήταν κυρίαρχη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και κατάφερε να πάρει το τρίποντο, επικρατώντας με 1-0 της Κρίσταλ Πάλας. Οι «καρακάξες» μονοπώλησαν το ενδιαφέρον στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο και στην πρώτη τους ουσιαστική ευκαιρία κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με ένα υποδειγματικό τελείωμα από τον Μιγκέλ Αλμιρόν στο 32ο λεπτό.

Στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο, η Νιούκαστλ συνέχισε να διατηρεί τον έλεγχο του αγώνα με τους «αετούς» να αδυνατούν να απειλήσουν την εστία του Ντουμπράφκα. Μετά την συμπλήρωση 70 λεπτών αγώνα, οι γηπεδούχοι άφησαν την κατοχή της μπάλας στους παίκτες του Πατρίκ Βιεϊρά, όμως οι τελευταίοι δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα προς την εστία, με το 1-0 να παραμένει ως το τέλος και τη Νιούκαστλ να παίρνει την δεύτερη σερί νίκης της στο πρωτάθλημα.

Στράτος Μαρίνος