Νιούκαστλ: «Ανθίζει» το 2022 και παρουσιάζει ένα… δείγμα από το μέλλον

Μιας και έχει… ξεμπλέξει από την «μάχη» με τον υποβιβασμό εδώ και καιρό, έχοντας ξεφύγει πλέον από το άγχος, η Νιούκαστλ έδειξε με το 2-1 επί της Λέστερ πως έχει αλλάξει σελίδα και θα απασχολήσει πολύ κόσμο στο άμεσο μέλλον...   



Νιούκαστλ: «Ανθίζει» το 2022 και παρουσιάζει ένα… δείγμα από το μέλλον

Από την μέρα που ανέλαβαν την Νιούκαστλ οι Σαουδάραβες δισεκατομμυριούχοι, το μέλλον του συλλόγου μοιάζει… χρυσό, κάτι που δύσκολα αμφισβητεί κανείς. Οι εξαιρετικές, μέχρι στιγμής, μεταγραφικές κινήσεις αλλά και η καταπληκτική δουλειά του νέου προπονητή, Έντι Χάου, δείχνουν πως αυτές οι μέρες της δόξας δεν είναι τόσο μακριά!

Μπορεί η φετινή σεζόν να έχει, ουσιαστικά, τελειώσει για την Νιούκαστλ, μιας και δεν «φλερτάρει» πλέον με την Τσάμπιονσιπ ούτε κυνηγάει κάποιον στόχο, ο Έντι Χάου και η παρέα του όμως αποδεικνύουν πως θα αποτελέσουν… πρόβλημα για τους «μεγάλους» από του χρόνου. Αυτό άλλωστε λέει και η βαθμολογία.

Οι «καρακάξες» μέχρι στιγμής βρίσκονται στην 14η θέση της Πρέμιερ Λιγκ για την σεζόν 2021-22. Όχι ιδιαίτερα εντυπωσιακό στατιστικό. Αν όμως το πρωτάθλημα της Αγγλίας ξεκινούσε το 2022, αυτή τη στιγμή η ομάδα θα «καθόταν» στην τρίτη θέση!

Από πάνω της θα υπήρχαν μόνο η «διαστημική» Λίβερπουλ, αλλά και η Τότεναμ, η οποία μάλιστα θα είχε έναν βαθμό και δύο αγώνες περισσότερους. Αν μάλιστα δούμε την βαθμολογία από το τέλος της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου, δηλαδή από τον Φεβρουάριο και μετά, η Νιούκαστλ βρίσκεται στην δεύτερη θέση!

Ο Έντι Χάου έκανε το «new year, new me» πραγματικότητα για την ομάδα, μεταμορφώνοντάς την σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Φυσικά, είχε και καλό… βοηθό, μιας και οι τσέπες του ήταν γεμάτες, τα χρήματα όμως αξιοποιήθηκαν έξυπνα σε μεταγραφές-κλειδιά, που ήδη αποδίδουν τα μέγιστα. Ο Τρίπιερ, ο Μπερν και ο Τάργκετ έφεραν την αμυντική ποιότητα που χρειαζόταν το «Σεντ Τζέιμς Παρκ», μειώνοντας τα γκολ που δέχεται η ομάδα ανά παιχνίδι από 2,2 μέχρι την Πρωτοχρονιά, σε μόλις 1 στο υπόλοιπο διάστημα!

Στο πρόσωπο του Γκιμαράες η Νιούκαστλ βρήκε έναν καταλυτικό ποδοσφαιριστή, ένα πρωτοκλασάτο «πολυεργαλείο», ενώ με τον Γουντ κάλυψε επαρκώς το κενό που είχε αφήσει στην επίθεση ο τραυματίας Γουίλσον. 

Η ομάδα του 2021 και αυτή του 2022 θυμίζουν… Δόκτωρ Τζέκιλ και κύριο Χάιντ, με την Νιούκαστλ να φαίνεται έτοιμη να «διαγράψει» το απογοητευτικό παρελθόν της.

Τα στατιστικά δεν λένε πάντα την αλήθεια. Αυτό που μετράει στο τέλος της σεζόν άλλωστε είναι οι βαθμοί από την αρχή μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, όχι από την Πρωτοχρονιά ή από τον Φεβρουάριο και μετά. 

Η Νιούκαστλ έχει αδιαμφισβήτητα πολλή δουλειά να κάνει για να φτάσει στο επίπεδο που δεδομένα θέλει με την νέα διοίκηση. Με την εξαιρετική δουλειά που γίνεται, όμως, ίσως το φτάσει αρκετά νωρίτερα!

Κώστας Ξενακούδης