Με το... 10 το καλό του Τούχελ, πήγε τελικό η Τσέλσι (vids)

Ο Τόμας Τούχελ παραμένει αήττητος σε ημιτελικούς στην καριέρα του και με τον 10ο να είναι επιτυχημένος, η Τσέλσι θα διεκδικήσει το φετινό Κύπελλο Αγγλίας στον μεγάλο τελικό (14/5) με τη Λίβερπουλ. Οι «μπλε» επικράτησαν 2-0 της Πάλας στο «Γουέμπλεϊ» και θα επιστρέψουν εκεί για να εκδικηθούν την Λίβερπουλ για το Λιγκ Καπ. Πρώτη φορά από τον τελικό του FA Cup το 1970 είχε να δει η Τσέλσι δυο Άγγλους σκόρερ στον ίδιο αγώνα σε αυτό το γήπεδο!     



Με το... 10 το καλό του Τούχελ, πήγε τελικό η Τσέλσι (vids)

Κακό το πρώτο ημίχρονο στο... λονδρέζικο ντέρπι με φόντο τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας. Ο Τόμας Τούχελ είδε τους παίκτες τους να δυσκολεύονται να μπουν στο κλίμα στο πρώτο 10λεπτο, η Πάλας είχε ξεκάθαρο πλάνο ώστε ν' απειλήσει με ταχύτητα στις αντεπιθέσεις και οι «μπλε» έπρεπε να οργανωθούν και να πάρουν σταδιακά την κατοχή της μπάλας.

Οι δύο καλύτερες στιγμές στο πρώτο 45λεπτο μοιράστηκαν στους δυο αντιπάλους, με τον Αθπιλικουέτα στο 30' να μην καταφέρνει να πιάσει το φιλόδοξο βολέ από την εξαιρετική σέντρα του Βέρνερ από αριστερά. Και ο Μεντί χρειάστηκε να επέμβει στο 37' σε σουτ του Κουγιατέ.

Ο Χάβερτς, πάντως, «κιτρινίστηκε» για προσπάθεια να πάρει πέναλτι με βουτιά σε μαρκάρισμα του Γκουεχί. Ρυθμός δεν υπήρχε, σπίθα δεν είχε το ματς, ενώ, η Τσέλσι έχασε περίπου στα μισά τον Κόβασιτς που τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε αναγκαστικά από τον Λόφτους – Τσικ στο χώρο του κέντρου.

Οι «μπλε» έπρεπε ν' αυξήσουν την ένταση και την ταχύτητα του παιχνιδιού τους για να φτιάξουν περισσότερα πράγματα από το... τίποτα του πρώτου μέρους και επιχείρησαν να μεταφέρουν κάπως πιο γρήγορα τη μπάλα. Ο άνθρωπος που θα κατάφερνε να κάνει το καλύτερο για την Τσέλσι ήταν ο Λόφτους – Τσικ που είχε περάσει με αλλαγή στο ματς.

Με την πίεση στον Μίτσελ που αμυνόταν από αριστερά, ο Χάβερτς κατάφερε να πατήσει περιοχή από δεξιά, έκανε το γύρισμα, η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον Λόφτους – Τσικ που εξαπέλυσε ένα πολύ δυνατό σουτ για το 1-0 στο 65ο λεπτό. Και επειδή από μια τέτοια περίσταση δεν ήθελε να λείπει ο Μέισον Μάουντ, ήταν εκείνος που κλείδωσε την ρπόκριση στον τελικό.

Ο Βέρνερ από αριστερά στην περιοχή τράβηξε πάνω του τριπλό μαρκάρισμα, ο Μάουντ έκανε εξαιρετικό κοντρόλ για να στείλει τη μπάλα σε θέση βολής και πλάσαρε για το τελικό 2-0 στο 76'. Δοκάρι είχε ο Λουκάκου με πλασέ στο 90' και ο Ζίγιεχ δεν κατάφερε να στείλει το ριμπάουντ στα δίχτυα. 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης