Το έκανε ξανά για την Γιουνάιτεντ ο Ρονάλντο, δεν άφησε την Άρσεναλ να πλησιάσει στην τετράδα ο Φόρστερ!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν… μεγαλώνει! Δεν εξηγείται αλλιώς αυτό που κάνει για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία επικράτησε με 3-2 της Νόριτς, χάρη στο 2ο χατ-τρικ του Πορτογάλου στο 2022! Την ίδια ώρα, η Άρσεναλ ηττήθηκε με 1-0 από την Σαουθάμπτον, δεν εκμεταλλεύτηκε το «δώρο» της Τότεναμ και γνώρισε την 3η συνεχόμενη ήττα της στην Premier League, για πρώτη φορά μετά τον Αύγουστο.



Το έκανε ξανά για την Γιουνάιτεντ ο Ρονάλντο, δεν άφησε την Άρσεναλ να πλησιάσει στην τετράδα ο Φόρστερ!

Μπορεί οι διαμαρτυρίες που έλαβαν χώρα έξω από το «Όλντ Τράφορντ» προς το πρόσωπο των Γκλέιζερ να είναι επαναλαμβανόμενες και να αναδεικνύουν μία συσσωρευμένη δυσαρέσκεια, όμως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέδειξε πως αγωνιστικά, διέθετε το καθαρό μυαλό απέναντι στη Νόριτς, ακόμη και αν έπαθε black-out.

Και πώς να μην το έχει άλλωστε, όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρίσκεται σε τέτοια ημέρα; Σκόραρε στο 6ο λεπτό, εκμεταλλευόμενος το λάθος του Γκίμπσον και 25 λεπτά αργότερα, ήρθε η ώρα να βρει και δεύτερο τέρμα, αυτή την φορά με κεφαλιά.

Το κόρνερ του Άλεξ Τέγιες ήταν εξαιρετικό, ο Πορτογάλος βρήκε πρώτος την μπάλα και «διπλασίασε» τα τέρματα της ομάδα του, καθιστώντας σχεδόν δεδομένη την υπόθεση-νίκη απέναντι στα «καναρίνια», που είχαν και πάλι στην βασική τους ενδεκάδα τον Δημήτρη Γιαννούλη.

Ωστόσο, η Νόριτς έβγαλε αντίδραση και ξαναμπήκε στο ματς στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, με τον Ντάουελ να κάνει ασίστ την πάσα του Πούκι και να γίνεται ο ποδοσφαιριστής που έκανε… 21 τα γκολ της ομάδας του στην σεζόν.

Από εκεί και πέρα, οι «κόκκινοι διάβολοι» έχασαν την συγκέντρωσή τους και το 2-2 από τον Πούκι ήρθε μοιραία. Ωστόσο, ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν άφησε και πάλι αβοήθητη τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Έκανε το χατ-τρικ, το 2ο του στο 2022 και στο ίδιο γήπεδο και με το τελικό 3-2 έδωσε ξανά στην ομάδα του την δυνατότητα να ελπίζει για την τετράδα.

Την ίδια ώρα, η Άρσεναλ ήξερε πως έπρεπε να κερδίσει την Σαουθάμπτον για να επιστρέψει στην πρώτη τετράδα, μετά την ήττα της Τότεναμ από την Μπράιτον στο Βόρειο Λονδίνο.

Οι «άγιοι» ήταν αδιάφοροι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν παρατάχθηκαν έχοντας κάτι τέτοιο στο νου τους. Είδαν την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα να απειλεί από νωρίς, ο Φόρστερ ανταπεξήλθε εξαιρετικά στην απίθανη ευκαιρία του Σάκα στο 17’ και κόντρα στην ροή του ματς, οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα.

Η φάση του γκολ ξεκίνησε από στατική φάση, η άμυνα των «κανονιέρηδων» δεν απομάκρυνε και το 1-0 επετεύχθη από τον Μπεντνάρεκ στο 44ο λεπτό!

Στην επανάληψη, η Άρσεναλ έκανε τα πάντα για να πάντα για να ισοφαρίσει, αλλά έπεσε πάνω στον εξαιρετικό τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Ο Φόρστερ είχε απάντηση στις προσπάθειες των Σμιθ Ρόου και Έντεγκααρντ, κατέβασε ρολά και αποτελεί την βασικότερη αιτία που η Σαουθάμπτον πήρε την νίκη απέναντι στην Άρσεναλ.

Τέλος, η Μπρέντφορντ πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη απέναντι στην Γουότφορντ (στο 96') που «καιγόταν» για τους βαθμούς και το τελικό 2-1 δείχνει να καταδικάζει τους «hornets», ως προς τον υποβιβασμό τους στην Championship.

Δημήτρης Μανάκος