Η Μπράιτον έκανε το «μπαμ» και στην έδρα της Τότεναμ! (vid)

Μια εβδομάδα μετά το σοκ που προκάλεσε στην Άρσεναλ, η Μπράιτον κατάφερε με γκολ του Τροσάρ στο 90' να κάνει τεράστια ζημιά και στην Τότεναμ με το τελικό 1-0! Ορθάνοιχτο το ζήτημα για την 4άδα, με τα «σπιρούνια» ν' ανησυχούν για όσα μπορούν να κάνουν οι «κανονιέρηδες».  



Η Μπράιτον έκανε το «μπαμ» και στην έδρα της Τότεναμ! (vid)

Ο ήλιος και η ώρα (12:30 Αγγλίας) μάλλον επηρέασαν την Τότεναμ που σε σύγκριση με όσα είχε δείξει το προηγούμενο διάστημα ήταν αγνώριστη. Και αυτό ενόχλησε αρκετά τον Αντόνιο Κόντε στο πρώτο μέρος και τον κόσμο της ομάδας στο δεύτερο, καθώς η εξέδρα κάποια στιγμή άρχισε να γκρινιάζει και να ζητάει περισσότερα πράγματα από τα «σπιρούνια» στον αγωνιστικό χώρο.

Η Μπράιτον ήταν καλά οργανωμένη στον αγωνιστικό χώρο, έπαιξε με τόλμη βγαίνοντας στην επίθεση στο πρώτο ημίχρονο από τη στιγμή που η Τότεναμ δεν... ξυπνούσε και είχε καταφέρει να μπλοκάρει οτιδήποτε δημιουργικό για το λονδρέζικο σύνολο.

Ο κόσμος της Τότεναμ στο δεύτερο μέρος άρχισε να ζητάει περισσότερη ένταση στο ματς και περίμενε να δει κάτι διαφορετικό από τους παίκτες. Ο Σον στο 50ο λεπτό βρέθηκε σε ευνοϊκή θέση στην περιοχή όμως το σουτ που επιχείρησε κόντραρε. Το ίδιο συνέβη και στο 58' με τον Νοτιοκορεάτη να κοντρολάρει προτού κάνει το χαμηλό πλασέ, αλλά πάλι δεν έφτασε στο στόχο η μπάλα. Στο 63' ο Τροσάρ απάντησε στις ευκαιρίες με ένα σουτ που έφυγε ψηλά και ο Πότερ χειροκροτούσε βλέποντας τους ποδοσφαιριστές του να διατηρούν την ισορροπία στο ματς.

Για μερικά... χιλιοστά στο 75' ο Ρεγκιλόν δεν πρόλαβε το γύρισμα του Κέιν από δεξιά, ο Μόουρα αμέσως μετά με σχεδόν ίδια κίνηση είδε τον Σάντσες να μπλοκάρει τη μπάλα χαμηλά. Η απόλυτα ανταγωνιστική Μπράιτον κατάφερε να μην επιτρέψει στους παίκτες του Κόντε να παίξουν κοντά στα καρέ της και στο 90' έγινε το «μπαμ». Ο Τροσάρ από αριστερά παρακολουθούσε την εξέλιξη της φάσης, πάτησε περιοχή παίρνοντας τον διάδρομο που... του άνοιξε ο Ντάιερ και με δεξί πλασέ έγραψε το 1-0! Έπειτα από τέσσερις διαδοχικές νίκες η Τότεναμ είδε να της έρχεται ένα πολύ κακό αποτέλεσμα στο θέμα της 4άδας.

 

Κώστας Ζάλιαρης