Μπράιτον: Σαν… πρωταπριλιάτικο αστείο το «διπλό» στην Άρσεναλ και η νίκη τον Απρίλιο!

Και όμως, η Μπράιτον πήρε τη νίκη στο «Έμιρεϊτς» και κέρδισε για πρώτη φορά στην ιστορία της, τον Απρίλιο στην Premier League. Χρειάστηκε τύχη, χρειάστηκε ικανότητα, αλλά η ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ απέδειξε και πάλι, για ποιον λόγο αποτελεί παράγοντα του πρωταθλήματος!  



Μπράιτον: Σαν… πρωταπριλιάτικο αστείο το «διπλό» στην Άρσεναλ και η νίκη τον Απρίλιο!

Μπορεί να ακούγεται σχεδόν απίθανο να ισχύει, αλλά πράγματι η Μπράιτον δεν είχε κερδίσει ποτέ στην ιστορία της, στην Premier League, τον Απρίλιο! Ποτέ! Δεν το είχε καταφέρει και ο τέταρτος μήνας του χρόνου αποτελούσε το χειρότερό της διάστημα στην εκάστοτε σεζόν.

Έχανε, δυσκολευόταν και αγχωνόταν κάθε φορά που περνούσαμε στο εν λόγω διάστημα, με το αστείο που την αφορούσε την Πρωταπριλιά να είναι πως ίσως κάποια στιγμή να καταφέρει να «σπάσει» την κατάρα.

Και το έκανε. Στο πιο απρόβλεπτο γήπεδο για να κερδίσεις φέτος, μιας και η Άρσεναλ είναι δομημένη με τέτοιο τρόπο, ώστε να κερδίζει τέτοιου είδους αναμετρήσεις. Για αυτό άλλωστε διεκδικεί την τετράδα. Διότι τα ματς με μικρότερες από αυτήν ομάδες, κατόρθωνε να τα κερδίζει.

Ωστόσο, η αναμέτρηση στο «Έμιρεϊτς» άνηκε στην Μπράιτον και αποδείχθηκε παράσταση για ένα ρόλο. Σκόραρε δις, κέρδισε 2-1 και δεν την ενδιαφέρει πλέον αν η τύχη ή άλλοι παράγοντες συνέβαλλαν στην έκβαση του ματς.

Πήρε τη νίκη και αυτομάτως πανηγύρισε ένα ιστορικό «διπλό», μιας και δεν είχε ξανακερδίσει ποτέ τον Απρίλιο στην Premier League! Το πέτυχε με τον Γκρέιαμ Πότερ, ο οποίος μπορεί να υπερηφανεύεται πως η ομάδα του εν έτει 2021-22, δεν έχασε από Τσέλσι και Άρσεναλ και κατάφερε να κάνει το 2-0… 2-2 στο «Άνφιλντ», έχοντας δει και γκολ της να της ακυρώνεται.

Η χρονιά για την Μπράιτον φτάνει στο τέλος, αλλά αυτή η νίκη επί της Άρσεναλ τον Απρίλιο είναι ιδιαίτερη. Ίσως στερήσει από τους «κανονιέρηδες» την 4η θέση και ίσως μόνο ο Ντάνι Γουέλμπεκ αντιλαμβάνεται πλήρως τόσο τη νίκη της ομάδας του, όσο και την αξία να κερδίζεις στην εν λόγω έδρα, υπό αυτές τις προϋποθέσεις.

Δημήτρης Μανάκος