Νόργκαρντ: Ο «βράχος» της Μπρέντφορντ, πρώτος στις ανακοπές στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα

Ο Κρίστιαν Νόργκαρντ δεσπόζει στο κέντρο της Μπρέντφορντ και δεν βγαίνει από την εντεκάδα με τίποτα. Και πως να συμβεί άλλωστε αυτό όταν είναι ο κορυφαίος όλων σε τάκλιν στα τοπ-5 πρωταθλήματα.



Νόργκαρντ: Ο «βράχος» της Μπρέντφορντ, πρώτος στις ανακοπές στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα

Ο υψηλόσωμος Σκανδιναβός διανύει την τρίτη του σεζόν στον κόσμο του αγγλικού ποδοσφαίρου και την πιο σταθερή. Έχει εξελιχθεί σε νευραλγικό παίκτη στο κέντρο της Μπρέντφορντ και βασικότατος παράγονταςπου οι «μέλισσες» θα παίζουν και του χρόνου στην Premier League.

Το κοντέρ έχει γράψει μέχρι στιγμής 30 συμμετοχές, εκ των οποίων σχεδόν όλες είναι γεμάτα 90λεπτα, με δυο γκολ και δυο τελικές πάσες. Σε αυτές τις εμφανίσεις μετράει μεταξύ άλλων96 αναχαιτήσεις της μπάλας, αριθμός που μεταφράζεται σε κάτι περισσότερο από τρεις ανά παιχνίδι. Ο 28χρονος πλέον διεθνής Δανός,δείχνει πιο ώριμος από ποτέ. Είναι απροσπέλαστος και μονάχα ο νεαρός Ταϊρίκ Μίτσελ της Κρίσταλ Πάλας βρίσκεται στο κατόπι του.

 

Το επίτευγμα αυτό είναι ακόμα μεγαλύτερο αν αναλογιστεί κανείς ότι τα προηγούμενα δυο χρόνια αγωνιζόταν στην Championship. Μάλιστα είχε χάσει μεγάλο μέρος της περσινής σεζόν (γύρω στους τέσσερις μήνες) εξαιτίας ενός τραυματισμού στον αστράγαλο. Παρά ταύτα γύρισε δριμύτερος, απέκτησε αγωνιστικό ρυθμό στο κλείσιμο της περιόδου και ξεκίνησε με φόρα τη φετινή. Όπερ και έχει χάσει μονάχα μια αναμέτρηση σε επίπεδο πρωταθλήματος, απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι, παραμονές της αλλαγής του έτους.

Στα υπόλοιπα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα,o Χάβι Γκαλάν της Θέλτα προηγείται στη συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία στο ισπανικό πρωτάθλημα με 86 κερδισμένα τάκλιν. Στη γειτονική Ιταλία, ο δεξιός μπακ της Έμπολι δανεικός από τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Πέταρ Στογιάνοβιτς, «σέρνει το χορό» με 84 επιτυχημένα κλεψίματα.

Η Μπρέντφορντ έχει κατανοήσει την επιδραστικότητα του Νόργκαρντ στο αμυντικό σκέλος του παιχνιδιού της και στις αρχές του έτους έσπευσε να τον ανανεώσει για τρία ακόμα χρόνια.Η σωστή ανάγνωση της στατιστικής στο ποδόσφαιρο λέει πάντα την αλήθεια, με τους αριθμούς να μιλούν από μόνοι τους κάποιες φορές.

 

Μάνος Φυρογένης