Διέλυσε την Σαουθάμπτον η Τσέλσι, καταστροφική ήττα υπέστη η Άρσεναλ!

Αυτό που παθαίνει μία φορά τον χρόνο στο «σπίτι» της βίωσε ξανά η Σαουθάμπτον, η οποία είδε την Τσέλσι να την συντρίβει, επικρατώντας με 6-0, σε ένα ματς που δύσκολα θα ξεχάσει ο Τίμο Βέρνερ, που είχε δύο γκολ και τρία δοκάρια. Την ίδια ώρα, η Άρσεναλ γνώρισε μία καταστροφική ήττα από την Μπράιτον με 2-1 στο «Έμιρεϊτς», ενώ η Λιντς πήρε το… εξάποντο παραμονής απέναντι στην Γουότφορντ με 3-0!



Διέλυσε την Σαουθάμπτον η Τσέλσι, καταστροφική ήττα υπέστη η Άρσεναλ!

Μία απίστευτη Τσέλσι έκανε την εμφάνισή της στο ματς της 31ης αγωνιστικής απέναντι στην Σαουθάμπτον, με τους Λονδρέζους να ξεσπούν μετά τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα, αποφασίζοντας να την… διαλύσουν!

Πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Ένα 4-0 μετά το πέρας των πρώτων 45’ ήταν αρκετό. Οι Λονδρέζοι ξεκίνησαν εξαιρετικά το ματς και ολοκλήρωσαν το ημίχρονο με τέσσερα γκολ και τρία δοκάρια του Τίμο Βέρνερ, που έγινε ο πρώτος παίκτης στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα στην τρέχουσα σεζόν με τέτοια επίδοση.

Αναλυτικότερα, στο 2ο λεπτό ο Γερμανός σημάδεψε το αριστερό δοκάρι, πέντε λεπτά μετά συνέβη το ίδιο από τον ίδιο παίκτη, στο οριζόντιο δοκάρι, αλλά στην επαναφορά, ο Μάρκος Αλόνσο, το έκανε να φαίνεται… απλό, «γράφοντας» το 1-0.

Η Σαουθάμπτον δεν μπορούσε να συνέλθει και δέχθηκε δεύτερο γκολ στο 16’ από τον Μάουντ, ενώ ο Βέρνερ με την συμπλήρωση 20 λεπτών, πέρασε τον Φόρστερ και πέτυχε αυτό που δεν κατάφερε στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις.

Το 3-0 ήταν γεγονός, αλλά η Τσέλσι είχε αποφασίσει να μην πατήσει φρένο. Στο 31ο λεπτό, ο Βέρνερ σούταρε και η μπάλα κατέληξε και πάλι στο δοκάρι, αλλά ο Χάβερτς στην επαναφορά έκανε το 4-0, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που ομάδα της Premier League κάνει κάτι τέτοιο εκτός έδρας, μετά από 11 χρόνια (και τότε η Τσέλσι απέναντι στην Μπόλτον)!

Το πάρτι συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με την Τσέλσι κάνει ό,τι και στο πρώτο ημίχρονο. Αυτή την φορά, ο Βέρνερ έκανε το 5-0 με την πρώτη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε στο 49ο λεπτό, ενώ ο Μάουντ «έγραψε» το 6-0 στο 64’, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Την ίδια ώρα, η Άρσεναλ τα είχε βρει σκούρα απέναντι στην Μπράιτον, με τον Μικέλ Αρτέτα να βλέπει την ομάδα του να βρίσκεται πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο, χάρη στο γκολ του Τροσάρντ.

Οι «κανονιέρηδες» έδειχναν… κομμένοι από τη μεσαία γραμμή και πίσω και η Μπράιτον τους τιμώρησε με μία ιδανική αντεπίθεση, ενώ νωρίτερα είχε σταθεί τυχερή στο δοκάρι του Γκάμπριελ Μανγκαλάες. Το ίδιο συνέβη και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, σε μία απίστευτα οριακή φάση που ο Μαρτινέλι σκόραρε αλλά ο VAR ακύρωσε το γκολ για οφσάιντ!

Στην επανάληψη, οι Λονδρέζοι ήταν υποχρεωμένοι να διεκδικήσουν τη νίκη, αλλά και πάλι οι προσπάθειές τους έμειναν ημιτελείς. Ο Σάκα αστόχησε στο 63’ από πλεονεκτική θέση, η πίεση δεν ευδοκίμησε και η Μπράιτον με ένα γκολ που προέκυψε από εξαιρετική συνεργασία, πέτυχε και δεύτερο γκολ.

Ο Μουεπού πήρε την μπάλα ακριβώς εκεί που την ήθελε στο 67’, ύστερα από σέντρα του Καϊσέδο, σφραγίζοντας» μία τεράστια νίκη, που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην Άρσεναλ ενόψει τετράδας, παρά τη μείωση του σκορ από τον Έντεγκααρντ στο 88’!

Τέλος, σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την παραμονή στην κατηγορία, η Λιντς βγήκε νικήτρια από το εξάποντο του «Βίκαρεϊτζ Ρόουντ», με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο.

Ο Ραφίνια άνοιξε το σκορ στο 21’ και ο Ροντρίγκο «κλείδωσε» το τρίποντο… παραμονής και υποβιβασμού για τους «hornets» στο 73’, με τον Χάρισον να διαμορφώνει το τελικό 3-0!

Δημήτρης Μανάκος