Το «κατάφερε» κι αυτό η Γιουνάιτεντ που ηττήθηκε από την Έβερτον και η ομάδα του Λάμπαρντ ανάσανε! (vid)

Με γκολ του Άντονι Γκόρντον στην πρώτη τελική της στο πρώτο ημίχρονο, η Έβερτον πήρε τεράστια νίκη με το τελικό 1-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και κατέκτησε «τρίποντο»... ζωής για την επιβίωση στην Πρέμιερ Λιγκ! Η Γιουνάιτεντ μπλοκαρίστηκε παντελώς, δεν έφτιαξε απολύτως τίποτα στο «Γκούντισον Παρκ» και τελικά «ξύπνησε» την ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ. 



Το «κατάφερε» κι αυτό η Γιουνάιτεντ που ηττήθηκε από την Έβερτον και η ομάδα του Λάμπαρντ ανάσανε! (vid)

Η Γιουνάιτεντ τα είχε όλα, είδε και την Έβερτον από το πουθενά να προηγείται στο μεταξύ τους παιχνίδι στο «Γκούντισον Παρκ» και πραγματικά δεν ήξερε τι άλλο θα μπορούσε να τη βρει με τα απανωτά, ανεξήγητα παθήματα.

Τα «ζαχαρωτά» μπορεί να βρίσκονταν απλά στο +1 από την επικίνδυνη ζώνη στην έναρξη της αναμέτρησης, όμως, έδειξαν ότι δεν είχαν ό,τι χρειάζεται για να πείσουν ότι μπορούν να βγουν από το αδιέξοδο. Κι όταν συμβαίνει αυτό, αρκεί ένα μικρό χαμόγελο της τύχης για να γίνει η διαφορά.

Ο Πίκφορντ χρειάστηκε να διώξει ένα δυνατό σουτ του Ράσφορντ στο 9ο λεπτό και μια κεφαλιά του ίδιου παίκτη στο 12'. Λίγο πριν το ημίωρο κι ενώ όλα έδειχναν πως δεν θα μπορούσε η Έβερτον να εκφράσει την αντεπίθεση, ήρθε το γκολ (27'). Ο Ριτσάρλισον από αριστερά άφησε στον Ιγουόμπι, αυτός βρήκε τον Γκόρντον που με λίγο χώρο εκτός περιοχής δοκίμασε το δεξί σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Μαγκουάιρ και έγινε το 1-0! Η Γιουνάιτεντ αποσυντονίστηκε, δεν κατάφερε να φτιάξει κάτι σοβαρό μπροστά από την εστία του Πίκφορντ και μάλιστα, ο Φρεντ αποχώρησε αναγκαστικά στο 36' για να περάσει ο Πογκμπά.

Οι παίκτες του Ράνγκνικ απώλεσαν την κατοχή της μπάλας 86 φορές στο πρώτο 45λεπτο (!) και ο Ραλφ Ράνγκνικ γυρνώντας προς τον πάγκο του, είδε τον Χουάν Μάτα και μάλλον σκέφτηκε ότι ο Ισπανός των... μηδενικών συμμετοχών στο φετινό πρωτάθλημα, θα μπορούσε να βοηθήσει! Ναι μεν ποιοτικός ο Μάτα, αλλά φάνηκε και ως κίνηση... απόγνωσης από τον Γερμανό. Παρά την παρουσία τόσο επιθετικογενών παικτών στον αγωνιστικό χώρο ταυτόχρονα, η Γιουνάιτεντ αδυνατούσε να δημιουργήσει κάτι ορθολογικό και φυσικά όσο πίεζε και ο χρόνος, τόσο ερχόταν και το άγχος. Και αυτό απαγόρευσε στους παίκτες του Ράνγκνικ να φτιάξουν ευκαιρίες.

Η τρομερή προσπάθεια της άμυνας της Έβερτον με τους παίκτες του Λάμπαρντ σε κάθε στιγμή να πιέζουν και να μαρκάρουν με αυτοθυσία, οδήγησε στην μεγάλη νίκη για τα «ζαχαρωτά» και σε ακόμα ένα απογοητευτικό αποτέλεσμα τους «κόκκινους διαβόλους». Στο 90' + 3' ο Πίκφορντ έδιωξε ένα τρομερό γυριστό του Κριστιάνο, ο Πορτογάλος παραπονέθηκε για πέναλτι με τη μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Κιν, όμως το ματς συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε με το 1-0!

 

Κώστας Ζάλιαρης