Η Σίτι θυμίζει στη Λίβερπουλ στιγμές που της προκάλεσαν πόνο (vid)

Τρεις καθοριστικές παρεμβάσεις από αμυντικούς, δυο μεγάλοι χαμένοι στόχοι για τη Λίβερπουλ. Στη Σίτι πανηγύρισαν και υπενθυμίζουν στους «κόκκινους» ενόψει του μεταξύ τους ντέρμπι πως θα τα βρουν σκούρα απέναντί τους στη φετινή διεκδίκηση του τίτλου.  



Η Σίτι θυμίζει στη Λίβερπουλ στιγμές που της προκάλεσαν πόνο (vid)

Με διαφορά λίγων μηνών, οι Γουόκερ και Στόουνς έκαναν τους οπαδούς της Λίβερπουλ, τον Κλοπ και τους ποδοσφαιριστές του να βλέπουν εφιάλτες.

Οι δύο αμυντικοί της Μάντσεστερ Σίτι έχουν μείνει στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων με τις απίστευτες παρεμβάσεις τους σε φάσεις που ήταν σίγουρα γκολ για τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ.

Τον Ιανουάριο του 2019 σε ματς πρωταθλήματος ο Στόουνς προλαβαίνει να διώξει τη μπάλα προτού αυτή καταλήξει στο βάθος της εστίας του Έντερσον και για 1,13 εκατοστά η Λίβερπουλ αποτυγχάνει να σκοράρει στο Etihad. Οι «πολίτες» παίρνουν νίκη με σκορ 2-1 και η... λυσσαλέα μάχη για τον τίτλο ολοκληρώνεται με την αρμάδα του Πεπ να κατακτά την κορυφή.

Στο Community Shield, τον Αύγουστο του 2019, πάλι οι «κόκκινοι» σαν να γίνονται... στο ίδιο έργο θεατές. Ο Σαλάχ προσπαθεί να σκοράρει, ο Γουόκερ καταφέρνει με ανάποδο ψαλίδι να διώξει πάνω στη γραμμή και στο φινάλε η Σίτι πανηγυρίζει και αυτό το τρόπαιο με το τελικό 5-4 στη διαδικασία των πέναλτι...

Φυσικά υπάρχει και η φετινή κόντρα που έβαλε ο Ρόδρι στον Φαμπίνιο που ήταν ολομόναχος μπροστά στην κενή εστία του Έντερσον στο «Άνφιλντ», με τον Ισπανό να προλαβαίνει και ν' απομακρύνει σε κόρνερ και τις δύο ομάδες να μένουν στο ισόπαλο 2-2. 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης