O Γουντ «τελείωσε» τα όνειρα της Γουλβς για έξοδο στην Ευρώπη! (vid)

Με γκολ-πέναλτι του Κρις Γουντ στο 71ο λεπτό της αναμέτρησης, η Νιούκαστλ πήρε την πρώτη της νίκη στην Πρέμιερ Λιγκ έπειτα από περίπου ένα μήνα, επικρατώντας με 1-0 απέναντι στην ακίνδυνη Γουλβς του Μπρούνο Λαζ. Οι δύο ομάδες δεν εντυπωσίασαν στο πρώτο μέρος όμως μία άσχημη έξοδος του Ζοσέ Σα έδωσε στην ευκαιρία στις «καρακάξες» να πάρουν ένα τρίποντο ψυχολογίας.



O Γουντ «τελείωσε» τα όνειρα της Γουλβς για έξοδο στην Ευρώπη! (vid)

Η αυλαία της 32ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ άνοιξε στο Σεντ Τζέιμς Παρκ, εκεί που η Νιούκαστλ υποδέχθηκε την Γουλβς με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το τρίποντο για διαφορετικούς λόγους. Από τη μία, οι γηπεδούχοι ήθελαν να επιστρέψουν στις νίκες μετά τα τρία σερί αρνητικά αποτελέσματα, ενώ από την άλλη οι φιλοξενούμενοι για να κερδίσουν έδαφος στη μάχη της Ευρώπης.

Ωστόσο, οι δύο αντίπαλοι δεν θέλησαν να δουν την εστία τους να παραβιάζεται, με τις «καρακάξες» να προσπαθούν να δημιουργήσουν κυρίως με τις εκλάμψεις του Σεντ Μαξιμέν, ενώ οι «λύκοι» δεν κατάφεραν να απειλήσουν σε καμία περίπτωση την εστία του Ντουμπράφκα στο πρώτο μέρος, παραχωρώντας χώρο στους γηπεδούχους.

Το παιχνίδι παραλίγο να αποκτήσει ρυθμό στο 23ο λεπτό, όμως το γκολ που πέτυχε ο Γουντ ακυρώθηκε ορθώς ως οφσάιντ, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην ανάπαυλα με το ισόπαλο 0-0, χωρίς να έχουν δημιουργήσει καμία κλασσική ευκαιρία στο πρώτο 45λεπτο.

Στην επανάληψη, οι παίκτες του Έντι Χάου έγιναν πιο δραστήριοι με αποτέλεσμα να απειλήσουν την εστία του Ζοσέ Σα λίγο πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, όμως ο Πορτογάλος γκολκίπερ επενέβη εντυπωσιακά και αποσόβησε τον κίνδυνο.

Ωστόσο δεν συνέβη το ίδιο και στη φάση του 71ου λεπτού, με τον πρώην γκολκίπερ του Ολυμπιακού να ανατρέπει μέσα στην περιοχή τον Κρις Γουντ και τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Νεοζηλανδός επιθετικός σημάδεψε σωστά στην εκτέλεση δίνοντας το προβάδισμα στη Νιούκαστλ και ρυθμό στην αναμέτρηση.

Η Γουλβς ανέβασε το ρυθμό της και έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση στο 81ο λεπτό, με τον Φάμπιο Σίλβα να εξαπολύει ένα δυνατό σουτ και το Ντουμπράφκα να αποκρούει εντυπωσιακά τη μπάλα σε κόρνερ.

Οι «καρακάξες» άντεξαν στην πίεση των «λύκων» και κατάφεραν να πάρουν το πρώτο τους τρίποντο έπειτα από ένα μήνα και τρείς σερί ήττες, βάζοντας ταφόπλακα στα όνειρα των αντιπάλων τους για έξοδο στην Ευρώπη.

Στράτος Μαρίνος