Η Μπρέντφορντ που δεν παίζει… άμυνα, έχει στην ενδεκάδα της τον καλύτερο «κόφτη» του πρωταθλήματος!

Πολλοί θεωρούν πως η Μπρέντφορντ είναι μία από τις ομάδες που δεν δίνει προτεραιότητα τόσο στην ανασταλτική της λειτουργία, αλλά στον τρόπο με τον οποίο θα σκοράρει. Είτε αυτό αληθεύει, είτε όχι, διαθέτει στις τάξεις της τον καλύτερο «κόφτη» του πρωταθλήματος. Τον Κρίστιαν Νόργκααρντ!



Η Μπρέντφορντ που δεν παίζει… άμυνα, έχει στην ενδεκάδα της τον καλύτερο «κόφτη» του πρωταθλήματος!

Δεν φημίζεται για την ικανότητά της να παράγει φάσεις. Το αντιληφθήκαμε όλοι από την πρεμιέρα της Premier League, αλλά και από τις συναντήσεις της με το Big 6 της Αγγλίας. Παίζει σαν να μην φοβάται κανέναν, στηρίζεται στις επιθετικές αρετές της και ακόμη και αν η αφέλειά της την έκανε να κινδυνεύσει, βρήκε πρωταγωνιστές για να παραμείνει για πρώτη φορά στην ιστορία της στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Αυτή είναι η Μπρέντφορντ. Η ομάδα που έδωσε την ευκαιρία στον Κρίστιαν Έρικσεν να επιστρέψει στην Premier League, έχοντας στις τάξεις της και τον εξαιρετικό Τόνεϊ, ο οποίος με πέντε γκολ σε δύο ματς, διέκοψε κάθε συζήτηση για την… Championship.

Ωστόσο, το βασικότερο πλεονέκτημα μίας ομάδας που δεν είναι φύσει αμυντική, είναι να διαθέτει ποδοσφαιριστές που στα δύσκολα μπορούν να βγουν μπροστά και να αναλάβουν το ηγετικό κομμάτι της ανασταλτικής της λειτουργίας.

Προφανώς και δεν αναφερόμαστε σε κάποιον στόπερ ή τον βασικό της γκολκίπερ, αλλά στον Κρίστιαν Νόργκααρντ, ο οποίος σύμφωνα με τα στατιστικά που αισίως προέκυψαν, είναι ο πρώτος παίκτης στην κατηγορία των αναχαιτίσεων στην Premier League.

Οι φίλοι της ομάδας πανηγυρίζουν ξεχωριστά κάθε παρέμβασή του στο παιχνίδι, κάθε του τάκλιν και δηλώνουν πως πέφτει στην μπάλα «δίχως αύριο»! Αυτόν τον καθιστά έναν από τους πιο σημαντικούς της ποδοσφαιριστές, αλλά και έναν από τους πλέον περιζήτητους στα μπλοκάκια σκάουτινγκ του Big 6.

Το ερώτημα είναι αν θα καταλήξει κάπου μετά το πέρας της σεζόν. Στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα ταίριαζε, στην Άρσεναλ το ίδιο, ενώ ερωτηματικό αποτελούν οι υπόλοιπες τέσσερις, με την Τσέλσι να μπορεί να τον αγοράσει, αλλά τον Γκάλαχερ να επιστρέφει πιθανότατα στο «Στάμφορντ Μπριτζ»!

Μένει να δούμε τι μέλλει γενέσθαι με τον Κρίστιαν Νόργκααρντ το καλοκαίρι. Διότι προς το παρόν, τα πεπραγμένα του είναι γνωστά. Είναι ο πρώτος σε αναχαιτίσεις στο πρωτάθλημα και οι 30 συμμετοχές του στο πρωτάθλημα σε 31 ματς, το αποδεικνύουν πλήρως!

Δημήτρης Μανάκος