Άντεξε η Γουέστ Χαμ και παίζει στην Γαλλία για την «ιστορική» πρόκριση!

Μπορεί να είδε το ματς να της «στραβώνει», αλλά η Γουέστ Χαμ τα κατάφερε και υπό αντίξοες συνθήκες. Τα «σφυριά» προηγήθηκαν με 10 παίκτες, ισοφαρίστηκαν στην πρώτη τελική της Λυών αλλά δεν έχασαν (1-1), με συνέπεια να κρατούν την τύχη για πρόκριση στα χέρια τους, στην ρεβάνς της Γαλλίας, με φόντο τους «4» του Europa League!



Άντεξε η Γουέστ Χαμ και παίζει στην Γαλλία για την «ιστορική» πρόκριση!

Επρόκειτο για ένα ματς σήμα κατατεθέν… ραντεβού με την ιστορία για την Γουέστ Χαμ, αλλά τα «σφυριά» δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν την αναμέτρηση απέναντι στην Λυών σε… ιστορική, με το τελικό 1-1 ωστόσο να μην είναι αρνητικό. Ό,τι δηλαδή έκαναν πράξη στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου κόντρα στην Σεβίλλη!

Βασικότερη αιτία για αυτό αποτέλεσε η απευθείας κόκκινη κάρτα που αντίκρισε ο Κρέσγουελ στα… χασομέρια του πρώτου μέρους, για σκληρό μαρκάρισμα. Ο Άγγλος τιμωρήθηκε, όντας ο πρώτος παίκτης της Γουέστ Χαμ που αποβάλλεται στην ιστορία της σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, η ομάδα του έμεινε με 10 παίκτες και το μοναδικό ευτυχές γεγονός για αυτήν, μέχρι και εκείνο το σημείο, ήταν το ότι δεν βρισκόταν πίσω στο σκορ.

Η «λευκή» ισοπαλία ήρθε απολύτως φυσιολογικά, αν αναλογιστεί κανείς πως η μεγαλύτερη στιγμή του ημιχρόνου ήρθε στο 14ο λεπτό με τον Μπενράχμα να σουτάρει, αλλά τον Λόπες να αποκρούει, ενώ οι Γάλλοι δεν κατέγραψαν ούτε μία εντός εστίας τελική, έχοντας απλώς δύο κόρνερ και 60% κατοχής της μπάλας.

Ωστόσο, το ίδιο σκηνικό δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί και με την έναρξη του δευτέρου μέρους, με τον Ντέιβιντ Μόγιες να προβαίνει σε αλλαγή για να ισορροπήσει την κατάσταση, βάζοντας τον Τζόνσον στην θέση του Μπενράχμα.

Και το κατάφερε στον απόλυτο βαθμό, καθώς η Γουέστ Χαμ κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο 53ο λεπτό, με τον Μπόουεν να  σκοράρει για δεύτερο συνεχόμενο ματς σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά σύντομα οι Γάλλοι ισοφάρισαν με τον Εντομπελέ, στην πρώτη τους τελική στον στόχο στο 67ο λεπτό!

Από εκεί και πέρα, τα «σφυριά» έσβησαν το ματς και πήραν αυτό που ήθελαν επί της ουσίας από το παιχνίδι. Το 1-1, το οποίο δίνει στην ομάδα του Μόγιες την δυνατότητα να πιστεύει πως μπορεί να πάρει την πρόκριση στην ρεβάνς σε μία εβδομάδα από τώρα!

Δημήτρης Μανάκος