Αλλάζει επίσημα το τοπίο στα οικονομικά, τέλος το Financial Fair Play

Ο αριθμός 70% είναι το... πάσο στα νέα οικονομικά δεδομένα που θα ισχύουν από την έναρξη της επόμενης αγωνιστικής περιόδου αναφορικά με τα έσοδα των συλλόγων και το ξόδεμα των χρημάτων. Παύει πλέον να ισχύει το FFP...



Αλλάζει επίσημα το τοπίο στα οικονομικά, τέλος το Financial Fair Play

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Αλεκσάντερ Τσέφεριν, γνωστοποίησε πως από το φετινό καλοκαίρι μπαίνει σε εφαρμογή το νέο σύστημα που αφορά τα οικονομικά στοιχεία στους συλλόγους, ακυρώνοντας πλέον την ισορροπία που επιχειρούσε να δώσει το Financial Fair Play.

Βάσει των νέων δεδομένων, οι σύλλογοι θα μπορούν να ξοδεύουν χρήματα που θ' αντιστοιχούν στο 70% των εσόδων τους, ενώ, στον ίδιο αριθμό θα φτάνουν και τα επιτρεπόμενα ποσά για τους μισθούς, τις μεταγραφές και τις πληρωμές των ατζέντηδων.

«Μας χαροποιεί που η FIFA τελικά αποσύρει την πρόταση για το Μουντιάλ διετίας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τσέφεριν, ο οποίος τόνισε πως μέσα στον επόμενο μήνα θα γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες και για το νέο format του Champions League.

Σε αυτό το κομμάτι μένει να φανεί αν θα υπάρχουν δυο θέσεις για ομάδες βάσει των επιδόσεών τους την τελευταία 5ετία βάσει του history ranking.

Κώστας Ζάλιαρης