Υποκλίθηκε στον μαγικό Μπενζεμά... (vids)

Ο Καρίμ Μπενζεμά μετά το χατ-τρικ στους «16» με την Παρί, πέτυχε ακόμα ένα και υπέταξε την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ», με τη Ρεάλ να φτάνει στο τελικό 3-1 στον πρώτο προημιτελικό με τους «μπλε». Απίθανα τα δυο γκολ του Γάλλου, τεράστια γκάφα Μεντί και Ρούντιγκερ για το τρίτο τέρμα των «μερένγκες». Προσπάθησαν οι Λονδρέζοι, πίεσαν, αλλά δεν βγήκε κάπου...  



Υποκλίθηκε στον μαγικό Μπενζεμά... (vids)

Στο έλεος των Βινίσιους και Μπενζεμά. Εκεί βρέθηκε η Τσέλσι στο ματς του «Στάμφορντ Μπριτζ», με τον Γάλλο επιθετικό να μην σταματάει με τίποτα και από κανέναν. Οι «μπλε» όσο κι αν είχαν διάθεση στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησαν να παίξουν στον ρυθμό που είχε πάρει η αναμέτρηση, δεν είχαν λύσεις στις γρήγορες αλληλοκαλύψεις των «μερένγκες» και το πρέσινγκ στα μαρκαρίσματα. Κι αν το δοκάρι στο 10ο λεπτό από τον Βινίσιους σε φάση που ο Μπενζεμά συμμετείχε με τακουνιά προς τον Βαλβέρδε δεν ελήφθη ως σοβαρή προειδοποίηση για τους Λονδρέζους, η τιμωρία ήρθε και μάλιστα δις σε διάστημα τριών λεπτών.

Στο 21' ο Μπενζεμά άνοιξε αριστερά για τον Βινίσιους εκείνος τράβηξε και τον Κρίστενσεν και τον Τιάγκο Σίλβα πάνω του και γύρισε αμέσως ξανά προς τον Γάλλο που έπιασε τρομερή κεφαλιά για το 1-0. Και στο 24' ξανά ο φετινός σούπερ σταρ της «βασίλισσας» ανάμεσα πάλι από τον Δανό και τον Βραζιλιάνο στόπερ, πήρε δεύτερη εξαιρετική κεφαλιά από σέντρα του Μόντριτς από δεξιά για να νικήσει ξανά τον Μεντί και να γράψει το 2-0. Στο 33' δίχως καν να το θέλει ο Καρβαχάλ έκανε ντρίμπλα με τακουνιά μπροστά από τον Τιάγκο Σίλβα και πλάσαρε με το αριστερό τον Μεντί που έδιωξε και ο Κρίστενσεν πρόλαβε τη μπάλα προτού περάσει την γραμμή για να αποσοβήσει το τρίτο γκολ.

Η Ρεάλ είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς και η Τσέλσι δεν είχε καθαρό μυαλό. Οι Καντέ και Ζορζίνιο δεν μπορούσαν να προσφέρουν κάτι διαφορετικό από τον άξονα, ο Πούλισικ ήταν εξαφανισμένος, οι Μάουντ και Χάβερτς δεν είχαν βοήθειες. Στο 38' ο Τιάγκο Σίλβα δίχως καν να σηκωθεί έπιασε μια άστοχη κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ, όμως στο 40' οι Πρωταθλητές Ευρώπης μείωσαν! Ο Ζορζίνιο βρέθηκε μόνος εκτός περιοχής, έστειλε τη μπάλα προς το δεύτερο δοκάρι, ο Χάβερτς έκανε ωραία την κίνηση για να ξεφύγει από τον Καρβαχάλ και με κεφαλιά «εκτέλεσε» τον Κουρτουά για να μειώσει σε 2-1! Η τρέλα συνεχίστηκε και στο 43' η εκτεθειμένη άμυνα της Τσέλσι ευτυχώς γλίτωσε το τρίτο γκολ. Ο Ζορζίνιο αν και έπεσε πολύ λανθασμένα μπροστά από τον Μπενζεμά, τον μπέρδεψε και ο Γάλλος απέτυχε να πλασάρει σωστά απέναντι από τον Μεντί χάνοντας τεράστια στιγμή.

Ο Τούχελ στο δεύτερο μέρος πήρε τα ρίσκα του, έβγαλε Καντέ και Κρίστενσεν, έβαλε Κόβασιτς και Ζίγιεχ και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ήρθε τρίτο γκολ από την Ρεάλ... Ο Εντουάρντ Μεντί έκανε τραγικό λάθος δίχως πίεση σε προσπάθεια να διώξει, ο Ρούντιγκερ δεν έφτασε στη μπάλα και ο Μπενζεμά έκανε το χατ-τρικ με το εύκολο πλασέ από απόσταση για το 3-1... Αυτό ήταν και το 37ο γκολ του Γάλλου σε 36 επίσημα ματς για φέτος, έχοντας σκοράρει περισσότερο από κάθε άλλη σεζόν του με τη φανέλα της Ρεάλ.

Το μεγάλο λάθος των Λονδρέζων στην άμυνα έκοψε τη φόρα και της ομάδας του Τούχελ, αλλά και του ματς. Οι «μπλε» βγήκαν μπροστά, προσπάθησαν να κυκλοφορήσουν τη μπάλα και να ψάξουν χώρους προς τα καρέ του Κουρτουά, πέρασε και ο Λουκάκου στο 64' και ο Βέλγος ολομόναχος με κεφαλιά αστόχησε στο 68'. Οι γηπεδούχοι είχαν ζωντάνια μεν, αλλά το ματς δεν ξέφυγε ποτέ από την Ρεάλ που διατήρησε το προβάδισμα των δύο τερμάτων μέχρι τέλους. Ο Κουρτουά επενέβη ξανά στο 83' σε σουτ του Τζέιμς, ο Ζίγιεχ στις καθυστερήσεις με το αριστερό αστόχησε σε καλή στιγμή κι έτσι η «βασίλισσα» απέκτησε ισχυρότατο αβαντάζ με το 3-1 ενόψει του επαναληπτικού.

 

 

 

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης