Ανατροπή στην ανατροπή για τη Μπέρνλι που αρνείται να πέσει!

Μπορεί ο Ριτσάρλισον να ευστόχησε δύο φορές από το σημείο του πέναλτι, βάζοντας την Έβερτον και μπροστά στο σκορ, όμως η Μπέρνλι αποδείχθηκε πολύ σκληρή για να «πεθάνει». Ισοφάρισε σε 2-2, κέρδισε με τον Κορνέ και πλησίασε στο -1 τα «ζαχαρωτά» που κινδυνεύουν άμεσα (3-2)!



Ανατροπή στην ανατροπή για τη Μπέρνλι που αρνείται να πέσει!

«Τρελό» ματς έγινε στο «Τερφ Μουρ» ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο… Την παραμονή στην Premier League, με την Μπέρνλι να θέλει να κάνει ό,τι κάνει κάθε χρόνο και να μείνει στην κατηγορία στο τέλος και την Έβερτον να μην θέλει να δει τον εαυτό της να υποβιβάζεται, σε μία κατάσταση που αναμφίβολα δεν είναι γνώριμη για αυτήν.

Στην εν λόγω, εξ΄ αναβολής συνάντηση τα είχαμε όλα, με την Μπέρνλι να αναδεικνύεται νικήτρια, χάρη στο «χρυσό» γκολ του Κορνέ στο 85ο λεπτό, έπειτα από φοβερή εξέλιξη!

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο σε ένα παιχνίδι που αμφότερες προηγήθηκαν; Το προβάδισμα της Μπέρνλι στο 10ο λεπτό ήρθε με τον αγαπημένο της τρόπο. Από κόρνερ, το οποίο εκτέλεσε ο Κορνέ στο πίσω δοκάρι, με τον Κόλινς να προλαβαίνει τον Πίκφορντ και να πετυχαίνει το πρώτο γκολ της καριέρας του στην Premier League!

Η απάντηση των φιλοξενούμενων όμως ήταν άμεση. Ο Γκόρντον κέρδισε πέναλτι και ο Ριτσάρλισον στο 16’ το εκτέλεσε σωστά, σταματώντας την κακοδαιμονία των 10 ματς χωρίς γκολ! Από εκεί και πέρα, το ματς έγινε… ροντέο.

Η Έβερτον κέρδισε και δεύτερο πέναλτι στο 41ο λεπτό, με τον Βραζιλιάνο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, στην ίδια γωνία, στέλνοντας ξανά από την άλλη τον Πόουπ!

Το προβάδισμα της Έβερτον στο ημίχρονο έκανε τον Ριτσάρλισον να αναζητήσει το χατ-τρικ, όμως στο 53ο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία, αστοχώντας με το αριστερό από κοντά.

Ό,τι δεν έκανε αυτός, έκανε ο Ροντρίγκες στο 56ο λεπτό, ισοφαρίζοντας σε 2-2, ενώ ο επιθετικός της Έβερτον είχε την ευκαιρία να βρει δίχτυα για 3η φορά ξανά, αλλά ο Πόουπ αυτή την φορά τον κέρδισε από κοντά, στην προσπάθειά του να τον «σκάψει»!

Από εκεί και πέρα, και οι δύο προσπάθησαν να κερδίσουν, έχοντας όμως στο πίσω μέρος του μυαλού τους να μην ηττηθούν! Μία θα τα κατάφερνε και εν τέλει αυτή ήταν η Μπέρνλι, η οποία βρήκε τρίτο γκολ στο 85’ με τον Κορνέ, έριξε την διαφορά από την Έβερτον στο -1 και ελπίζει στην παραμονή, αναλογικά με το πρόγραμμα της αντιπάλου της!

Δημήτρης Μανάκος