Πατρίκ Βιεϊρά: Έδωσε «ταυτότητα» στην Κρίσταλ Πάλας και… πλήγωσε την αγαπημένη του Άρσεναλ!

Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για μία τεράστια νίκη της Κρίσταλ Πάλας επί της Άρσεναλ. Μία ομάδα δίχως κίνητρο, μιας και δεν μπορεί να πάει ψηλότερα της δεκάδας ή να κινδυνεύσει, επικράτησε των «κανονιέρηδων», που στοχεύουν στο Champions League, με το τελικό 3-0, να αποτελεί δημιούργημα… Πατρίκ Βιεϊρά. Το ίδιο συμβαίνει και με τα υπόλοιπα επιτεύγματα των «αετών» σε ολόκληρη την χρονιά!  



Πατρίκ Βιεϊρά: Έδωσε «ταυτότητα» στην Κρίσταλ Πάλας και… πλήγωσε την αγαπημένη του Άρσεναλ!

Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης της 31ης αγωνιστικής ανάμεσα στην Κρίσταλ Πάλας και την Άρσεναλ, κάναμε λόγο για ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια των «κανονιέρηδων» στην σεζόν. Η Τότεναμ επέστρεψε στην 4η θέση, η Άρσεναλ ξεκίνησε να αισθάνεται πίεση και το λονδρέζικο ντέρμπι του Σέλχαρστ Παρκ θα μπορούσε να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στο «ταμείο», στο τέλος της χρονιάς.

Η παράδοση που συνόδευε τον Μικέλ Αρτέτα απέναντι στην Πάλας ήταν εξαιρετική. Την είχε συναντήσει σε εννέα ματς στην καριέρα του, είτε ως παίκτης, είτε ως προπονητής, έχοντας ως απολογισμό το εντυπωσιακό 6-3-0! Έμελλε όμως, η πρώτη του ήττα να λάβει χώρα σε ένα τόσο κρίσιμο ματς, από τον «θρύλο» της ΆρσεναλΠατρίκ Βιεϊρά.

Τον άνθρωπο που έχει κάνει τους πάντες να μιλούν για αυτόν στο «Νησί», μιας και στην παρθενική του προπονητική δουλειά στην Premier League, η ομάδα του έχει πετύχει τους στόχους της από τα Χριστούγεννα και «αγγίζει» και κάτι παραπάνω.

Σε τι αναφερόμαστε; Η Κρίσταλ Πάλας αρχικά έχει σώσει την κατηγορία. Κάθε χρονιά της ξεκινάει με αυτόν τον σκοπό και από εκεί και πέρα, αν οδηγηθεί ψηλότερα, αποτελεί μία προσωπική υπέρβαση.

Παράλληλα, είναι μία ομάδα που πλέον έχει μία συγκεκριμένη ταυτότητα παιχνιδιού. Της αρέσει το physical game, δεν είναι η ομάδα που παίζει «κλεφτοπόλεμο» για να πάρει αποτέλεσμα και ουδέποτε έχει επιδείξει φόβο απέναντι σε κάποιον «μεγάλο», κυρίως στην έδρα της.

Σε αυτά της τα επιτεύγματα, δεν μπορεί κάποιος να μην συμπεριλάβει την πρόκριση στους «4» του FA Cup. Έναν θεσμό που ο προπονητής της έχει ξεχάσει από πότε έχει να ηττηθεί, με την πρόσφατη «βαριά» νίκη επί της Έβερτον με 4-0, να αποτελεί ακόμη μία απόδειξη του πόσο μεγαλώνει η Πάλας στο «σπίτι» της.

Ωστόσο, όσο οξύμωρο και αν ακούγεται, οι «αετοί» δεν είχαν κερδίσει εντός έδρας ματς στην Premier League στο 2022, ενώ είναι και η μοναδική ομάδα που υποχρέωσε, πλην του χθεσινού, την Άρσεναλ, σε μία τόσο μεγάλη σε έκταση ήττα, σε ντέρμπι του Λονδίνου, από το 2017.

Είναι πολλά λοιπόν τα θετικά γνωρίσματα της Κρίσταλ Πάλας στην τρέχουσα σεζόν και έχουν ονοματεπώνυμο. Τον Πατρίκ Βιεϊρά. Κάθε φορά που τον βλέπεις, θεωρείς πως είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την Άρσεναλ! Και έτσι είναι. Το αν θα είναι βεβαίως ο επόμενος προπονητής της, ουδείς μπορεί να το προβλέψει… Προς το παρόν, τόσο στο Έμιρεϊτς, όσο και μακριά από αυτό, δεν επέτρεψε στην αγαπημένη του, να τον κερδίσει!

Δημήτρης Μανάκος