Τριάρα και η σκέψη από τώρα στα ημιτελικά για τη Λίβερπουλ! (vids)

Η Λίβερπουλ εκτέλεσε με επιτυχία ακόμα μια μεγάλη ευρωπαϊκή αποστολή! Έφτασε στο 3-1 απέναντι στην Μπενφίκα στη Λισαβόνα παρά τις στιγμές ανησυχίας που διέτρεξε όταν οι «αετοί» αναθάρρησαν στο δεύτερο μέρος, με την ομάδα του Κλοπ να έχει ασφάλεια για να σκεφτεί ίσως και από τώρα, τα ημιτελικά του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ! 



Τριάρα και η σκέψη από τώρα στα ημιτελικά για τη Λίβερπουλ! (vids)

Η Λίβερπουλ είχε τον έλεγχο του αγώνα. Η Μπενφίκα ήθελε να προσέξει τα μετόπισθεν και να φύγει γρήγορα στις επιθέσεις, όμως, δεν αρκούσε για τους «αετούς» αυτό που ήθελαν να κάνουν. Δεν μπορούσαν να το εφαρμόσουν απόλυτα απέναντι σε αυτούς τους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές των «κόκκινων».

Ο Κονατέ με το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Λίβερπουλ άνοιξε το σκορ στο 18' με δυνατή κεφαλιά από εκτέλεση φάουλ του Ρόμπερτσον για το 1-0, ενώ, αν δεν ήταν ο Βλαχοδήμος ή ορισμένα λάθη των Σαλάχ, Μανέ και Κεϊτά, ίσως το σκορ να είχε αρχίσει ν' ανεβαίνει από νωρίς στο πρώτο μέρος.

Τελικά το 2-0 ήρθε στο 34ο λεπτό από τον Σαντιό Μανέ, ο οποίος πήρε την κεφαλιά πάσα του Λουίς Ντίας στην κίνηση, έπειτα από τη μαγική σέντρα του Αλεξάντερ – Άρνολντ από δεξιά προς τον Κολομβιανό στην περιοχή. Ο Σενεγαλέζος σκόραρε με εύκολο πλασέ, όντας πίσω από τη μπάλα όταν πήρε την πάσα και όλα έγιναν πολύ πιο εύκολα για το κλαμπ του Μέρσεϊσαϊντ. Μάλιστα, στο 45' από νέα μαγική μπαλιά του ΤΑΑ, ο Σαλάχ απέναντι από τον Βλαχοδήμο ίσως καθυστέρησε και νικήθηκε τελικά από τον Έλληνα πορτιέρε.

Η Μπενφίκα στο 49ο λεπτό κατάφερε να ξαναμπεί στο ματς και φυσικά να κάνει την οάδα του Κλοπ ν' ανησυχήσει. Ο Ντάργουιν Νούνιεζ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κονατέ που στην προσπάθειά του να διώξει το γέμισμα του Ράφα Σίλβα από δεξιά, μπερδεύτηκε, με τον φορ των «αετών» να νικάει με πλασέ τον Άλισον για το 2-1.

Η ομάδα της Λισαβόνας έδειξε να έχει διάθεση για να κρατήσει ανοιχτό το παιχνίδι και τα ανεβάσματα του Ράφα από δεξιά μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα στη Λίβερπουλ. Στο 60' ο Έβερτον βρήκε ώρο στο ύψος της περιοχής κι έκανε το χαμηλό σουτ που απέκρουσε ο Άλισον, με τον Κλοπ να περνάει στο ματς τους Χέντερσον, Φιρμίνο και Ζότα αντί των Τιάγκο, Μανέ και Σαλάχ.

Οι «κόκκινοι» προσπαθούσαν να κρατήσουν την μπάλα και να μην την χάνουν σε σημεία όπου θα επέτρεπαν στην Μπενφίκα να τρέξει μπροστά και να βρει ανοργάνωτη την άμυνά τους, όπως συνέβη στη φάση του γκολ και στη μεγάλη ευκαιρία του 60ου λεπτού.

Οι Πορτογάλοι αν και έπαιζαν όλοι πίσω από τη μπάλα, μπορούσαν πολύ γρήγορα να φύγουν στην επίθεση. Στο 82' ο Λουίς Ντίας δεν έπιασε καλά το σουτ από το γύρισμα του Χέντερσον από δεξιά, όμως, δεν θα έκανε λάθος στο 87'. Από μπαλιά - τρύπα του Κεϊτά που κόντραρε, ο Κολομβιανός έφυγε μόνος, του πέρασε και τον Βλαχοδήμο και έγραψε το τελικό 3-1 για τους «κόκκινους». 

 

 

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης