Η Λίβερπουλ του Κλοπ έχει τον τρόπο της στην Πορτογαλία, αλλά δεν… ξέρει την Μπενφίκα!

Την πρώτη της συνάντηση με την Μπενφίκα υπό τις οδηγίες του Γιούργκεν Κλοπ δίνει σε μερικές ώρες η Λίβερπουλ, η οποία έχει φοβερή παράδοση στην Πορτογαλία με τον Γερμανό προπονητή! Σκοράρει πάντα, βλέπει την εστία της να παραβιάζεται ελάχιστα, αλλά όλα αυτά κόντρα με τους «αετούς» να μην είναι απέναντι!



Η Λίβερπουλ του Κλοπ έχει τον τρόπο της στην Πορτογαλία, αλλά δεν… ξέρει την Μπενφίκα!

Προ των πυλών βρίσκεται πλέον η πρώτη αναμέτρηση των προημιτελικών του Champions League ανάμεσα στην Μπενφίκα και την Λίβερπουλ, με τους Άγγλους να βρίσκονται στην Πορτογαλία για 7η φορά, υπό τις οδηγίες του Γιούργκεν Κλοπ.

Τι είχε συμβεί στα προηγούμενα παιχνίδια και ποιος είναι ο απολογισμός της Λίβερπουλ στην Ιβηρική χερσόνησο; Πέντε νίκες και μία ισοπαλία, έχοντας σκοράρει 18 φορές, την ώρα που έχει δει την εστία της να παραβιάζεται μόλις σε δύο περιπτώσεις.

Μοιάζει εντυπωσιακό, αλλά η Πορτογαλία δεν δυσκολεύει διόλου την Λίβερπουλ του Κλοπ, με την Πόρτο που την έχει υποδεχθεί τις τρεις τελευταίες φορές να έχει δεχθεί 4+ γκολ σε 270 αγωνιστικά λεπτά. Για την ακρίβεια, 14 τέρματα…

Το οξύμωρο της υπόθεσης ωστόσο, είναι το γεγονός πως οι «κόκκινοι» δεν έχουν βρει απέναντί τους την Μπενφίκα σε κανένα από τα ματς που προαναφέρθηκαν, ενώ το τελευταίο τους «διπλό» στην Λισαβόνα, χρονολογείται το 1984, στην ίδια φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Όσον αφορά την τελευταία συνάντηση μεταξύ των δύο ομάδων, οι «αετοί» είχαν επικρατήσει με 2-1, σε ένα ματς που έλαβε χώρα πριν από 12 χρόνια και είχε «στραβώσει» από το πρώτο μισάωρο για τους φιλοξενούμενους.

Προηγήθηκαν με τον Άγκερ στο 9’, αλλά η αποβολή του Μπάμπελ στο 30ο λεπτό είχε ως συνέπεια μία μεγάλη ανατροπή, χάρη σε δύο πέναλτι του Καρντόσο που μετέπειτα πέρασε από τον Ολυμπιακό.

Μένει να δούμε αν η Λίβερπουλ θα πραγματοποιήσει την πρώτη της εκτός έδρας νίκη επί της Μπενφίκα στον 21ο αιώνα, συνεχίζοντας το φοβερό σερί της απέναντι σε Πορτογάλους, με την τελευταία της ήττα εκεί να είναι από την Μπράγκα, επίσης την χρονιά 2010-11 με 1-0!

Δημήτρης Μανάκος