Η Άρσεναλ του 2017 επέστρεψε στο Σέλχαρστ Παρκ! (vid)

Οι «κανονιέρηδες» δέχτηκαν τρία γκολ από την Κρίσταλ Πάλας χωρίς να καταφέρουν να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Γκουαΐτα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και άπαντες θυμήθηκαν την αναμέτρηση του Σέλχαρστ Παρκ τον Απρίλη του 2012.



Η Άρσεναλ του 2017 επέστρεψε στο Σέλχαρστ Παρκ! (vid)

Από το πρώτο κιόλας λεπτό της αναμέτρησης, η Κρίσταλ Πάλας φάνηκε πως θέλει περισσότερο τη νίκη από ότι οι παίκτες της Άρσεναλ, με τον Πατρίκ Βιεϊρά να παρουσιάζει ένα ψυχωμένο σύνολο που έδινε μάχη για κάθε διεκδικήσιμη μπαλιά στον αγωνιστικό χώρο του Σέλχαρστ Παρκ.

Το τελικό 3-0 υπέρ των «αετών» δεν προκαλεί καμία έκπληξη, με τους «κανονιέρηδες» να μοιάζουν ανήμποροι να αντιδράσουν απέναντι σε μία καλοστημένη και δουλεμένη ομάδα, όπως αυτή του Βιεϊρά.

Ωστόσο, το τελικό αποτέλεσμα επέστρεψε την Άρσεναλ πίσω στο 2017, όταν στις 10 Απριλίου του ίδιου έτους, είχε γνωρίσει την ήττα με το ίδιο σκορ, έχοντας στον πάγκο της τον Αρσέν Βενγκέρ. Οι δύο ομάδες δεν έχουν καμία ομοιότητα στα πρόσωπα που πάτησαν τον αγωνιστικό χώρο τότε και τώρα, όμως η συμπεριφορά των παικτών είναι παρόμοια.

Τόσο η ομάδα του Βενγκέρ όσο και αυτή του Αρτέτα μπήκαν νωχελικά στον αγωνιστικό χώρο, έχασαν τις μονομαχίες και δέχτηκαν το πρώτο τέρμα πριν από την συμπλήρωση 20 λεπτών αγώνα. Μάλιστα, όπως και τότε, το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε από την άσπρη βούλα με την Κρίσταλ Πάλας να βρίσκει χώρους στην άμυνα των «κανονιέρηδων» και να τους εκμεταλλεύεται πατώντας ακόμη πιο εύκολα στην περιοχή.

Εκείνη τη σεζόν, η Άρσεναλ τερμάτισε στην 5η θέση, έναν βαθμό πίσω από την 4η Λίβερπουλ και πήρε το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ. Φέτος, έναν τέτοιο σενάριο δεν φαντάζει και η καλύτερη επιλογή, με την ομάδα του Αρτέτα να έχει το πλεονέκτημα για την τετράδα και τη δυνατότητα να επιστρέψει στο Τσάμπιονς Λιγκ έπειτα από 6 χρόνια.

 

Στράτος Μαρίνος