Ξεγυρισμένη τριάρα η Πάλας στην Άρσεναλ!

Ο Πατρίκ Βιεϊρά πλήγωσε την Άρσεναλ και στο δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι για τη φετινή σεζόν. Και μετά την ισοπαλία στο «Έμιρεϊτς», αυτή τη φορά η Κρίσταλ Πάλας έφτασε στο επιβλητικό 3-0 κόντρα στους «κανονιέρηδες», χαροποιώντας την Τότεναμ για την 4άδα, αλλά και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που κυνηγάει κάποια καλύτερη ευρωπαϊκή θέση.  



Ξεγυρισμένη τριάρα η Πάλας στην Άρσεναλ!

Η πιο σωστή και ... απαραίτητη νοοτροπία στο ξεκίνημα της αναμέτρησης παρατηρήθηκε από τους παίκτες της Κρίσταλ Πάλας. Με πίεση στη μπάλα, με πάθος, με ένταση στα τρεξίματά τους, οι «αετοί» προκάλεσαν προβλήματα στην Άρσεναλ και μέχρι το 25ο λεπτό είχαν κάνει πλέον την αποστολή των «κανονιέρηδων»... πραγματικά αδύνατη.

Στο 16' από εκτέλεση φάουλ του Γκάλαχερ προς το δεύτερο δοκάρι ο Ταβάρες έκανε λάθος, ο Άντερσεν με κεφαλιά έκανε ασίστ στον Ματετά και αυτός έγραψε το 1-0 για την Κρίσταλ Πάλας.

Στο 24' ήρθε και το δεύτερο γκολ για τους γηπεδούχους στο Selhurst Park, με τον Άντερσεν να βγάζει τρομερή κάθετη πάσα από το χώρο του κέντρου, τη μπάλα να φτάνει στον Αγιού κι αυτός με αριστερό πλασέ νίκησε τον Ράμσντείλ για το 2-0!

Η πρώτη καλή στιγμή της Άρσεναλ στο ματς ήρθε στο 28ο λεπτό και αυτό είναι απόλυτα ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατούσε για το σύνολο του Αρτέτα. Ο Σακά από δεξιά έκανε το γέμισμα με τον Λακαζέτ να παίρνει την κεφαλιά και να τη στέλνει πολύ άουτ. Ούτε ο Όντεγκααρντ, ούτε ο Σμιθ – Ρόου μπορούσαν να παίξουν όπως ήθελαν, με την Πάλας να είναι απόλυτα ανταγωνιστική και σοβαρή στον αγωνιστικό χώρο .

Ο Μικέλ Αρτέτα για το δεύτερο ημίχρονο έβγαλε τον κάκιστο Ταβάρες, πέρασε στο παιχνίδι τον Γκάμπριελ Μαρτινέλι, ο Τζάκα έφυγε για να παίξει αριστερό μπακ και ο Βραζιλιάνος που είχε περάσει πλέον στο ματς, όφειλε να βοηθήσει στην επίθεση και να το κάνει και γρήγορα. Στο 50' για κάποιον λόγο δεν εξέτασε ο VAR την περίπτωση της πτώσης του Σάκα στο μαρκάρισμα του Κουγιατέ, σε φάση που υπήρχε επαφή και στα πόδια πέρα από την απώθηση με το χέρι.

Στο 67' ο Όντεγκααρντ έχασε τεράστια ευκαιρία από την «καρδιά» της περιοχής και οι «κανονιέρηδες» ζορίζονταν αρκετά παρά την υπεροχή που είχαν στο κομμάτι της κατοχής της μπάλας. Και σε ξαφνική επίθεση στο 73' ο Ζαχά κατάφερε να κερδίσει και το πέναλτι σε ανατροπή από τον Όντεγκααρντ, με τον Ιβοριανό επιθετικό να εκτελεί από την άσπρη βούλα για τον θρίαμβο και το τελικό 3-0 για το σύνολο του Πατρίκ Βιεϊρά! Δοκάρι είχε ο Ενκέτια σε τρομερό σουτ στο 84'.

Κώστας Ζάλιαρης