Ο Αρτέτα θέλει να κάνει… διψήφιο το αήττητο απέναντι στην Πάλας και ποντάρει στους teenagers!

Το 10ο ματς του απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας δίνει σε μία ώρα από τώρα ο Μικέλ Αρτέτα, ο οποίος θέλει να παραμείνει αήττητος κόντρα στους «αετούς», τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής και επιλέγει ξανά τους... teenagers!



Ο Αρτέτα θέλει να κάνει… διψήφιο το αήττητο απέναντι στην Πάλας και ποντάρει στους teenagers!

Ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια του ως προπονητής της Άρσεναλ δίνει σε λίγη ώρα από τώρα ο Μικέλ Αρτέτα, ο οποίος συναντά την Κρίσταλ Πάλας για 5η φορά ως προπονητής, όντας αήττητος στις προηγούμενες τέσσερις περιπτώσεις.

Ωστόσο, έχει επικρατήσει μόλις μία φορά, έχοντας ως απολογισμό και τρεις ισοπαλίες, με πιο πρόσφατη φυσικά το 2-2 του πρώτου γύρου, όπου ο Αλεξάντερ Λακαζέτ σκόραρε στο 96ο λεπτό και έσωσε τον βαθμό για την ομάδα του.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης φυσικά, είναι πως ο Αρτέτα δεν έχει χάσει… ποτέ από την ομάδα του Πατρίκ Βιεϊρά. Όχι μόνο ως προπονητής, αλλά και ως ποδοσφαιριστής, όπου μετρούσε πέντε νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, έχοντας πετύχει και δύο γκολ!

Από εκεί και πέρα, βγάζοντας εκτός συζήτησης τα στατιστικά, ο Ισπανός καλείται πλέον να οδηγήσει την Άρσεναλ σε ένα πολύ σημαντικό «διπλό», το οποίο θα αυξήσει την διαφορά στους έξι από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στους τρεις από την Τότεναμ, με ματς λιγότερα.

Για τον λόγο αυτό, παρατάσσει και μία εξαιρετική δυναμική ενδεκάδα, η οποία δεν περιλαμβάνει εκπλήξεις, αλλά μία πετυχημένη συνταγή, που το τελευταίο δίμηνο, εξαιρώντας το ματς με την Λίβερπουλ, φαντάζει… ανίκητη!

Ποια είναι αυτή; Επιστρέφει στο αρχικό σχήμα ο Άαρον Ράμσντεϊλ, με τον Σέντρικ δεξιά και τον Νούνο Ταβάρες, λόγω απουσίας του Τίρνι αριστερά. Στο κέντρο της άμυνας βρίσκονται οι Μπεν Γουάιτ και Γκάμπριελ, με τους Τσάκα και Πάρτεϊ μπροστά τους. Δεξιά αγωνίζεται ο Μπουκάγιο Σάκα που ξεπέρασε τον covid, αριστερά ο Σμιθ Ρόου, «δεκάρι» ο φορμαρισμένος Έντεγκααρντ και σέντερ φορ ο Αλεξάντερ Λακαζέτ!

Να επισημάνουμε για την ιστορία, πως η Άρσεναλ φέτος δεν έχει δεχθεί γκολ από κόρνερ, ενώ Σμιθ Ρόου και Σάκα δεν έχουν ηττηθεί όταν ξεκινούν αμφότεροι στο αρχικό σχήμα εντός του 2022!

Δημήτρης Μανάκος