Στον Γιακουμάκη και την Σέλτικ το Old Firm! (vid)

Η Σέλτικ με τον Γιώργο Γιακουμάκη να βρίσκεται στο αρχικό σχήμα, πήρε τεράστια νίκη με ανατροπή, επικρατώντας με 2-1 της Ρέιντζερς στο Old Firm και αύξησε τη διαφορά της στο +6 από την αντίπαλό της στη βαθμολογία. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο Άιμπροξ με τον Ράμσεϊ, όμως οι «κέλτες» απάντησαν άμεσα με Ρόγκιτς και ανέτρεψαν το εις βάρος τους σκορ λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου.



Στον Γιακουμάκη και την Σέλτικ το Old Firm! (vid)

Μπορεί να μην είναι το πιο εμπορικό ντέρμπι, όμως το Old Firm ανάμεσα στην Ρέιντζερς και την Σέλτικ του Γιώργου Γιακουμάκη είναι κομμάτι της ιστορίας του σκωτσέζικου ποδοσφαίρου αλλά και της κοινωνίας της Γλασκώβης.

Αυτό απέδειξαν οι δύο ομάδες από τα πρώτα μόλις λεπτά στο Άιμπροξ, με τους Ρέιντζερς να παίρνουν κεφάλι στο σκορ μόλις στο 3ο λεπτό με τον Άαρον Ράμσεϊ προτού οι «Κέλτες» ισοφαρίσουν κόντρα στη ροή του αγώνα 4 λεπτά αργότερα με τον Ρόγκιτς. Οι  φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν στα υπόλοιπα λεπτά του ημιχρόνου και στο 43’ ο Κάρτερ-Βίκερς ολοκλήρωσε την ανατροπή, βάζοντας μπροστά στο σκορ την ομάδα του Ποστέκογλου.

Στην επανάληψη, οι δύο ομάδες συνέχισαν να προσφέρουν γρήγορο ρυθμό, δυνατά μαρκαρίσματα και θέαμα με τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν ένα 3ο γκολ για να πάρουν ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης.

Η Ρέιντζερς προσπάθησε να γίνει απειλητική για την εστία του Τζο Χαρτ, ωστόσο, το αμυντικό δίδυμο των Κάρτερ-Βίκερς και Στάρφελτ «καθάρισαν» όλα τα γεμίσματα που επιχείρησαν οι γηπεδούχοι.

Τα τελευταία λεπτά κύλησαν με την ομάδα του Βαν Μπρόκχορστ να πιέζει ασφυκτικά, γεμίζοντας την περιοχή του Χαρτ όμως δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να βρει το γκολ της ισοφάρισης, με τη Σέλτικ να παίρνει τεράστια νίκη στο Άιμπροξ απέναντι στη μισητή αντίπαλο και να ξεφεύγει στο +6 στον βαθμολογικό πίνακα.

Ο Γιακουμάκης έδωσε τις μάχες του στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου ανάμεσα  από τα δύο στόπερ των «ρέιντζερς», κέρδισε χρόνο για την ομάδα του και είχε συνολικά θετική εικόνα στο πρώτο του Old Firm.

Στράτος Μαρίνος