Χάνεται το τρένο του Τσάμπιονς Λιγκ! (vid)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρατάχθηκε χωρίς τον Κριστιάνο που έμεινε εκτός αποστολής λόγω ίωσης, απέναντι στη Λέστερ που έκανε την ζημία αποσπώντας το βαθμό της ισοπαλίας, με το τελικό 1-1 να αφήνει τους "κόκκινους διαβόλους" αρκετά πίσω στη μάχη για την τέταρτη θέση. Η ομάδα του Ράνγκνικ δεν παρουσίασε το καλό της πρόσωπο για ακόμη ένα παιχνίδι, δέχτηκε δύο γκολ, με το VAR να την σώζει από ένα μεγάλο κάζο και οι ελπίδες της για έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ ολοένα και λιγοστεύουν, με την Άρσεναλ να έχει το πάνω χέρι.



Χάνεται το τρένο του Τσάμπιονς Λιγκ! (vid)

Με τον Κριστιάνο να μένει εκτός αποστολής λόγω συμπτωμάτων γρίπης, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχθηκε την Λέστερ στο Ολντ Τράφορντ σε ένα «must-win» παιχνίδι στη μάχη που δίνει για να τερματίσει στην πρώτη τετράδα και να κερδίσει το εισιτήριο που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Για ακόμη μία φορά, ο Χάρι Μαγκουάιρ αποδοκιμάστηκε από την εξέδρα, όχι όμως από τους φίλους των γηπεδούχων αλλά από τους ταξιδιώτες των «αλεπούδων». Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι «κόκκινοι διάβολοι» ήλεγξαν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά με τον δραστήριο Ελάνγκα να ταλαιπωρεί την αντίπαλη άμυνα.

Η πρώτη καλή φάση ήρθε στο 27’ για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τον Μπρούνο Φερνάντες να βγαίνει απέναντι στον Σμάιχελ, όμως ο Δανός τερματοφύλακας «έκλεισε» καλά την εστία του και αποσόβησε τον κίνδυνο. Η Λέστερ «ισοφάρισε» τις μεγάλες ευκαιρίες λίγο αργότερα, με τον Χάρβεϊ Μπαρνς να «τρυπώνει» στην καρδιά των γηπεδούχων, όμως το τελείωμά του πέρασε μακριά από τα δοκάρια του Ντε Χέα.

Στην επανάληψη, ο Ράνγκνικ πέρασε στο παιχνίδι τον Τέλες, στη θέση του τραυματία Σο και τον Ράσφορντ αντί του ΜακΤόμινεϊ με στόχο να κάνει ακόμη πιο επιθετική την ομάδα του. Ωστόσο, τα λεπτά περνούσαν με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να εκδηλώσουν κάποια τελική που θα απειλήσει την εστία του Σμάιχελ, αφήνοντας παράλληλα κενά στα μετόπισθεν.

Αυτό το πλήρωσαν στο 63ο λεπτό, με τον Ιχεανάτσο να σκοράρει με μία εξαιρετική κεφαλιά ψαράκι δευτερόλεπτα μετά την προσπάθεια των «κόκκινων διαβόλων» να τρέξουν στην αντεπίθεση, ανοίγοντας το σκορ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπρεπε να ισοφαρίσει για να ξαναμπεί στο παιχνίδι και ο Μπρούνο Φερνάντες το γνώριζε πολύ καλά. Από το δικό του πρέσινγκ στο 66ο λεπτό, βρέθηκε με τη μπάλα έξω από την περιοχή, επιχείρησε ένα σουτ, ο Σμάιχελ απέκρουσε όμως ο Φρεντ πήρε το «σκουπίδι» και έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας για το 1-1.

Η Λέστερ δεν έμεινε πίσω μετά την ισοφάρισή της και μάλιστα, απείλησε δύο φορές μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, αρχικά με το «σκάψιμο» του Ιχεανάτσο και στη συνέχεια με την κεφαλιά του Φοφανά που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ντε Χέα.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν με όσες δυνάμεις τους είχαν απομείνει όμως η άμυνα της Λέστερ δεν άφησε κανένα περιθώριο στους αντίπαλους επιθετικούς με το παιχνίδι να λήγει ισόπαλο και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μην μπορεί να πάρει το τρίποντο, χάνοντας έδαφος στη μάχη της τετράδας.

Στράτος Μαρίνος